Tuesday, July 13, 2010

entry Afif khas untuk blogger Seimura.

inilah cerita di halaman kampung Felda ku. eh, baru tahu ya aku ni tinggal di Felda?. yes kawan-kawan. bapa ku berkhidmat sebagai penyelia felda. siapa tu berani memfitnah Felda bankrap?! sungguh tak berwibawa fitnah sedemikian. padan muka kena banned, silap-silap kena saman. itulah, menggunakan media tuk menyebar fitnah. kan, tu Allah marah.

eh.eh. bukan entry emosi. saja je tu, kasi panas enjin. kehkeh.

ok. ini entry khas untuk saudari Seimura yang berada di Mesir. beliau begitu mahu untuk menatap gambar Afif. ini dia Afif dah datang bersama aksi comel super saiya. sumpah comel sebab dia body mantap. baru 4 bulan dah pandai meniarap.

lagi sifat dia. dia suka melompat-lompat bila kita dirikan dia. suka sangat. bila kita dudukkan kat pangkuan dia sibuk nak berdiri untuk beraksi. bila  dibaringkan mulalah dia nak meniarap, tapi dia reti pusing arah kiri je. arah kanan dia failed. tapi sebabkan badan dia berat, dia tak tahan nak meniarap lama. then mulalah dia teriak mintak tolong. Huwaaaa. bunyik dia camtu. ok tipu. Afif memang jarang berbunyi, silent je selalu. senang aku. 






pegang botol susu ni kalau dah ringan dia boleh dah pegang sendiri. kalau time penuh lagik dia mintak kita pegangkan. ok. dia tak mintak, tapi kita pandai2lah.





Afif yang paras dan body serupa dengan ayahnya. sebijik macam En.Zul kan seimura? photocopy habisss!




ingat tak bantal yang ko 'curi' dari flight balik Malaysia tahun lepas? bantal tu dah jadi Afif punya. hahaha.




abah pegang Afif, dan kemudian dia melompat-lompat tak henti-henti. kan dulu mak cakap, adik-beradik kita mana ada yang time baby pandai melompat bila dipegang. haa ini dia mak dapat dah. anak orang yang terer melompat. sampai sakit pinggang emak 'layan' dia melompat.




kalau melompat, setengah jam pun dia tahan. kalau meniarap baru 5 minit dia dah meraung letih. tapi kalau dibaringkan semula, dia tetap akan meniarap lagi. pelik betul perangai baby ek.


bestnya Afif ni, dia sejenis yang susah menangis. dia diam je baik je tak banyak ragam. dengan siapa pun dia tak kisah. err, tapi letih nya jaga dia sebab dia berat, dah 7kg lebih. kalau jaga dia 3 jam dah boleh keluar peluh dah. sejak Afif ada, kakak dengan Farah dah tukar panggilan jadi Along dan Angah. tapi Afif dipanggil abang. Angah dah makin petah bercakap. tapi tetap suka nak tanya secara berulangkali. soalan favret dia. "ni apa ni Cik?" duk tanya soalan tu sampai sepuluh kali. sabar jelahhhh.


kalau ko balik Malaysia tahun depan, for sure Afif dah boleh berlari. ehh, tau tak yang mak pun tolong jaga anak Zura?. lucu betul anak-anak Zura panggil emak 'nenek'. hahah. tapi memang pun emak dah jadi nenek. kan dah pun ada cucu sedara. tak lama lagi belah atuk mak pulak dapat cicit. sebab isteri abang Udin dah pun mengandung.

ok. cukup setakat itu dulu. semalam cerita bab kawen, hari ni cerita pasal baby. ish.ish.

4 comments:

♥CIK SHA♥ said...

comel!!

a'a ek..bebudak memang suke repeat tnya soklan yang same berulang ulang kali..kadang2 tensen nak menjawab..hehe..

p/s:: dah tak lama tu kot cik sarah..kui3..

sI tEDI said...

lama tak dgr khabar seimura tu yek.

hay afif

Darkbatman said...

sok cite sal hubby lak.. ahaha

Seimura said...

Eh nape aku baru perasan entry ko yang ni ek? adehh.

Julai? Aku pergi mana time ni? Oh, melancong ke Matrouh dan Siwa. Adoii mahap ler, betul tak perasan. ngeee..