Wednesday, July 14, 2010

Johnny's Restaurant.

salam semua....

ini cerita makan-makan yang minggu lepas punya tapi dah tertangguh lama. tak sempat sebab bercuti di kampung. ini Rabu lepas punya jalan-jalan makan-makan. mulanya kami berempat ke Sungei Wang, Low Yat dan Times Square.  1st nak cerita pasal Sungei Wang yang orang cakap tempat banyak pilihan shopping murah. padahal sebenarnya tak. tak banyak pun pilihan. kebanyakkan kedai-kedai dalam dia jual menda alah yang sama. style baju yang lebih kurang dan tak banyak pilihan cantik. harga pun takde la murah sangat. tali pinggang besar semuanya 25ringgit ke atas. design pun tak bape comel. ahh. so tak best!

Times Square lebih heaven. lagi bannyyakk pilihan dressing lelaki dan perempuan. lagi seronok untuk merambangkan mata. akhirnya aku juga dapat 1 tali pinggang besar. dengan harga yang separuh harga dari harga tali pinggang di Sungei Wang. lagi cantik design dia. lagi puas hati. ok. rupanya jalan-jalan semata-mata tali pinggang. iya. itulah sebenarnya. tapi gambar tali pinggang tak mahu tunjuk kat sini. nak tunjuk kat tempat lain. mana tu?. blog lagi satu. hahahah!

kat sini kita nak tunjuk gambar-gambar acara makan makan di Johnny's Restaurant. pada hari itu. aku berpuasa. senang kata. aku berbuka puasa di Johnny. sebelum ini memang tak pernah makan kat Johnny. sebab sebelum ini tak pernah tertarik nak pergi. Johnny bukanlah restaurant yang mahal. tak semahal Dome. Dome punya bil memang boleh cecah lantai. Johnny ni tahap standard restaurant macam Old Town White Coffee.

menu utama kat Johnny adalah steamboat. tapi tak semestinya kena try steamboat dia. kalau taknak boleh try menu lain. oleh sebab hari itu aku berpuasa. haruslah berbuka dengan sepinggan nasi. kami pilih menu ala carte. ok. jom tengok gambar:-



 



menu list!


 



tadaaa!


 



gelas paling tinggi is mine. float choc.


 


tak ingat nama menu ni apa. tapi ianya sangat pedassssss! ada mushroom, udang n ayam. like it.




semua piring ada timun.



 

pun lupa apa nama menu ni. tapi nasik dia macam rasa pulut.



 
 

Sarimah.


 


kak Izatt.




Naiemah.




puteri biru yang serong. haha. malas rotate.





ok. licin! Alhamdulillah.

 

 



pencuci mulut. banana split harga dia 5.90sen. kongsi 4 orang memang macam tak cukup. hahah!

 



ok. dah habis boleh pulang....




sebenarnya total kami berempat makan kat sini dalam 43ringgit camtu. but. including tax and service charge. dia jadi 50.12sen. mahal ke murah?...


11 comments:

koru said...

waaa..makan besarrrr!

Frank Lampard said...

mcm sedap.

eNaSaN said...

sedap222...lalalaal

makdara TERDIVA said...

first time makan kat cni mmg sedap..pasni nak mkn stimbot dia plak :)

sI tEDI said...

kalau g jonis sellau makan kue tiaw dia jek.

.::WaNiE::. said...

errkkkk

lapar pulak

hahah

joegrimjow said...

mgkin akan buat gathering kat time square
hehe

Cik Akma said...

huwaaa bestnyeeeeeeeeeee~~

hans said...

amboi
licing haih pinggan
sedap sungguh ke nih>?
cam nak try lak

meowwmania said...

boleh tahan lar ;)

Shakira said...

hainan chicken rice. sedap, tapi euww lembik gile.