Monday, July 12, 2010

lupakan World Cup dan Paul sotong, jom cerita pasal kawin..

sudah-sudahlah bercerita tentang Paul Sotong. sekalipun ramalannya benar belaka, anggap ia satu kebetulan cukup. ingat, percayakan ramalan boleh membawa kepada syirik. Nauzubillah. Apapun. aku cukup gembira dengan dua kegembiraan. pertamanya sebab Belanda kalah kepada Spain. hahah! dan kedua sebab Diego Forlan dapat title Bola Emas. at least pasukan Uruguay pulang dengan 'sesuatu'. Ye tak?

ok. cerita kawin my uncle. Alhamdulillah. segalanya selesai dan beliau sudah selamat bergelar sang suami di usia 28 tahun. semoga masjid yang dibina akan terus kekal bahagia dan doakan beliau segera boleh menimang cahaya mata InsyaAllah.

seperti yang anda maklum, aku pulang sejak hari Khamis lagi. thats why blog ni bersawang lama. then pagi ni aku online dekat rumah, streamix sesat mana ntah aku guna jelah. sebenarnya aku bukanlah berfungsi sangat menyumbang tenaga untuk majlis kawin pakcik aku. tapi adalah tolong-tolong sikit-sikit. macam belajar jugak 'rewang kenduri'.

oklah. jom tengok gambar. the theme is blue:-





7 dulang hantaran dari pihak lelaki.




maskawin rm22.50. ala, gulung-gulung duit je pun dah cantik. hehehhh.




di luar rumah, pengantin menyaksikan acara persembahan silat. taktau tempat orang lain ada ke tak acara ni, tapi kampung aku memang mesti.




pelamin angan uncle ku musnah. ahaha, my uncle cakap bukan pelamin ni yang dia nak, tapi ini yang dia dapat. tak apa, janji kawennnn.



menepung tawar. (jangan tanya nape istilah dia camtu, aku tau sebut je)




potong kek. jap nak ingat, berapa potong saya baham kek ni ya?




makan-makan. tengok tu my uncle bukan main hepi dapat makanan. tapi hepi lagi mendapat isteri. kahkah apakah?



yang tengah-tengah pengantin tu adalah my single grandmom. yang duduk tu my lovely auntie yang kat KL, tengah2 cucu sulung keluarga, kak fiza dan ibunya.



ok. gambar penulis memang tak ada. next time aku kawen baru ada muka aku. hahah. boleh gitu?




rombongan bas terdiri daripada kawan-kawan pasangan pengantin. (my uncle and wife dia satu tempat kerja.) berjaya gak bas ni menembus masuk kampung kami yang jalan rayanya begitu comel. hahaa 



dan sekadar itu sajalah. Oh ya. hadiah untuk my uncle belum sempat beli sebab hari tu aku tergesa-gesa ikut dia balik kampung. tak apa. bab hadiah tu kita cerita lain entry okeyhhh.



dan Selamat Pengantin Baru kepada uncle Faizal (28) dan auntie Rina (24). semuga berbahagia hingga ke akhir hayat. Aminn.

9 comments:

.::WaNiE::. said...

weeeee siap ada rombongan naik bass

♥CIK SHA♥ said...

akhirnye Spain yg menang..hahaha..

selamat pengantin baru untuk ur uncle..wahh..dapat auntie mude gitu..24 thn..hehe..

MieZa said...

siap ada umur macam buat ulasan kat paper..hehe

Kniedaz said...

wah..ada pengantin la..katne kampung ni? macam kat kampung akak di johor je suasananya..jalan comel hehe

Donny Ien said...

kebetulan je tekaan sipaul tu.aku pun agak dah spain menang..

selamat pengantin baru..wah2 meriahnya

Rara Nasiha said...

bukanlah hebat sgt paul si sotong tu. kebetulan je.

deus X machina said...

anti-sotong.com

meo188 said...

nak kawin!!!

Mohd Adziim said...

biru...the avatar