Tuesday, September 15, 2009

short story...

jam menunjukkan pukul 3.10ptg, dalam pada menunggu Dr. Salihin masuk untuk sesi test, perutku berbunyi..(alarm kelaparan)..astaghfirullah, mana boleh sebut lapar time puasa!.. ish!
bila perut rasa lapar, mesej terus dihantar melalui neuron menuju ke otak. "nak makan apa ek buka puasa petang ni"...di minda ni terus teringatkan bahan-bahan basah yg naemah n hasni beli kat pasar semalam..ermmm...ada ayam, udang, sayur lobak, bunga kobis, wahh..jadi.. menu apa yg sesuai ya???..teringat plak bahawa aku n hasni akan pulang lambat gara2 test...ermm..
kepala otak yg nakal ni terus teringat nak membuli org yg ada kat umah untuk masak.... haaa...yes..yes! idea bernas dah datang..apa kata suruh kak izat masak paprik??..uhhhh...tanpa lengah terus bagitau hasni cadangan nakal tersebut...hasni yg nakal jugak pun terus setuju, sms terus dihantar kepada kak izat..."akak, dah lama kan kita tak makan paprik???"..ayat pancing simpati harap2 dia terus faham..akhirnya kakak mithali terus setuju tanpa ragu2..yes!yes!... sayang kak izat 14kali..hehe..terus terbayang hidangan paprik masakan kak izat yg sedap tu....
cop! ni masih puasa jgn bayangkan lebih2..!

pulang menuju ke rumah dgn menaiki rapid yg penuh macam tin sardin..tak apa..tak apa..hati sedang senang sekarang bila terbayangkan juadah berbuka...maka tak heran dengan kesesakan dalam bus tersebut...tetap boleh senyum-senyum..haha..dan hati tetap senang walaupun tak dapat jawab test dengan sebenar-benar bagus..thanks to joegrimjow, satu-satunya blogger yang antar komen kat blog wish me gud luck..

okay..okay..sekarang dah pukul 7.10 ptg..sat lg nak azan dah....bersedia...get ready now!bismillahirrahmanirrahim.....baca doa...ok! dahh azan pun..jom buka puasa!

3 comments:

M[o]M[o]S[u]K[i]E ™ said...

eh..slamt buka pose..mkn leklok ek??

hasni said...

aku xmkn g paprik tu
jap2 g r
tggu jam 12
hoho

abang besi said...

so mkn pprik la itu mlm ek?