Wednesday, September 9, 2009

resipi dari internet..

penulis memang suka makan ayam masak merah, dan suka jugak makan rendang daging..(padahal banyak sangat lauk yang penulis suka makan,serius sangat banyak!)..haha,oleh sebab entry ni cuma ada gambar ayam masak merah dan rendang daging, maka mengaku lah bahawa penulis suka makan lauk-lauk ini..
jom ushar gambar-gambar lauk kegemaran penulis yg dimasak sendiri..hehe..
ayam masak merah..

rendang daging..


apabila blur tak tau nak masak ape untuk buka puasa..selalu jek penulis jenguk2 masakan kat internet. tengok masakan-masakan melayu dan ushar resipi-resipi yang pelbagai.. dah jadi macam hobi baru plak, surf resipi kat internet..sebenarnya selama ni bukanlah tak biasa memasak, tapi bila masak kat umah (my hometown), time masak asyik refer pada emak, sikit2 sumer tanya emak, sampai sukatan garam berapa banyak pun nak tanya emak jugak, sekarang bila duk umah sewa, cara memasak adalah lebih berdikari, sumer kena pandai-pandai sendiri, tambah2 memasak time puasa, (tak bley rasa makanan time puasa)..mula2 cari resipi kat internet untuk confirmkan bahan2 untuk satu2 masakan..b4 ada internet penulis kena telefon emak untuk confirm kan bahan-bahan...huhu..bahagia lah emak sekarang sebab anak dia dah tak susah2 telefon dia semata-mata nak tanyakan resipi..haha..gembira sebab dah makin maju beraksi di dapur..kahkahkah..

2 comments:

ChekguSekolah said...

Gulp..

puasa2..

pakcik kordi said...

alamk...rndg dgg tersebut sgguh mmbuke selra pkcik kordi....jap g pkck nk mkn la...