Friday, September 4, 2009

juadah berbuka puasa 14 ramadhan..

Hari ini, yg berbuka puasa di rumah, cuma empat orang iaitu aku, kak izat, shida n naemah. Hasni tak berbuka dengan kitorang sebab dia gi berbuka kat kampung baru dengan kawan skola dia. Berbuka kali ini kitorang tak makan nasi pun, sebab penggemar berbuka dengan nasi ( si hasni) tak berbuka dengan kami..haha..jadi nasi di skip kan. Akan makan nasi time sahur esok pagi. So, menu petang tadi ialah kuey teaw goreng 4 rasa. Aik, kenapa 4 rasa? sebab ada 4 org yg terlibat menyediakannya. haha. mmg sedap! ceh, pujian ditujukan kepada 4 org yg terlibat..tp serius, agaknya sumer yg terlibat memasaknya dengan penuh kasih sayang maka rasa masakan terus jadi sedap..sumpah sedap! menu lain.. cekodok goreng. Dan yong tau foo.. kami makan hgga kenyang dengan gembira dan ceria. hehe.

jom ushar gambar berkaitan..:


kuey teaw goreng..terlebih cukup untuk makan 4 org..

cekodok goreng.


yong tau foo.


buah lai.
p/s: selamat berhujung minggu..



7 comments:

blackskin said...

Yong tau fu kot celah mana tu?
Mana kuahnya?

Buah lai tu macam area tengahnya btul2 terlebih dibuang. ;p

PETAK.! said...

Kuey teaw ada kerang.Sedappp.

M[o]M[o]S[u]K[i]E ™ said...

la..igtkan buka pose ngn famili tadi...
huhs..
slamt berpuase utk kamu...

Cik Peanut said...

kuew teow tu nampak sangat2 best..hik2..ops..salam ziarah..

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

gulp!cedapnyer....

abang besi said...

gaa,,nk sikit kuay tiow...sedap tuh!peberet abang besi ni!hehe...yong tau foo without kuah?

nursarah87 said...

-blackskin-

yong tau foo rebus sendiri secara special, dah sedap tanpa kuah!

-Petak.!-

mmg sedap bagi yg suka makan kerang.hehe

-M[o]M[o]S[u]K[i]E-

famili kat johor, sy kat k.l la..

-Cik peanut-

mmg sangat best pun.salam ziarah kembali.

-Buk@n S!ndAreLa-

sedap2..jemput makan..hehe..

-abang besi-

ada kuah la yong tau foo tu, tapi tak letak sekali..huhu..