Friday, August 28, 2009

kuih raya untuk emak abah.

kuih raya.

mmg belum pun melepasi 10 hari pertama ramadhan, tp penulis dah menempah kuih raya dr seorang pengedar kuih raya yg juga adalah housemate penulis..berminat ngan kuih yg kat atas tu..katanya sedap..sejenis kuih raya yg berunsurkan biskut disalut coklat dan di taburkan nestum..penulis decide untuk beli satu bekas.. satu bekas tu rm21 dengan 50 biji didalamnya ..beli bukan untuk makan time raya, tapi beli untuk makan time bulan puasa.. haha.. kuih raya ni adalah khas untuk mak n abah kat rumah..serta my siblings..50 biji bahagi ngan 10 org, haha..sorang dapat makan 5 biji jer..kahkah! sekali hadap jer dah boleh habis..tapi takpe, at least ada gak something yg boleh diberi dgn ikhlas..better than nothing..kuih raya tak semestinya dihidang untuk tetamu, tapi ianya boleh juga diberi sebagai hadiah kepada sesiapa pun..lagipun cuma time ni jer ada org jual kuih raya yg macam2 jenis..jadi, ambik kesempatan ni untuk beli yg sedap2..dan makan bersama org tersayang..hehe..

No comments: