Sunday, August 29, 2010

home alone menjelang raya..


this coming Eid. aku memilih untuk tidak pulang awal ke kampung halaman. - Johor. aku hanya mahu pulang sehari sebelum Aidilfitri. entah kenapa. aku memilih untuk bekerja sehingga 8 September. bukan sebab aku mesti bekerja atau aku tak dapat cuti awal, tapi memang aku memilih untuk pulang ke kampung lewat. lewat dari biasa. aku nak rasa feel bekerja menjelang Hari Raya. lagipun, aku plan nak shopping raya last minute. tunggu jelah wahai Jalan Tunku Abdul Rahman/Sogo.

semua housemate ku akan pulang seawal 4 September. maknanya aku akan berseorangan di rumah. not sure. patut mengajak siapa temani aku di rumah. risau jugak, kawasan perumahan aku ni kian sunyi sepi, sebab banyak yang dah pindah dari sini. kami serumah pun. bakal berpindah lepas raya nanti. bukannya aku tak berani sorang-sorang kat rumah. tapi... err. aku ni takut sunyi. sebab bila sunyi suka nak fikir yang bukan-bukan. eii, nak offer siapa temankan aku nih. huwaa!

mungkin, zaman balik kampung awal-awal dah berakhir bagi aku. mungkin aku cam nak berlagak macam  aku ni dah dewasa sangat.  mungkin Hari Raya bukanlah perkara yang menarik sehingga perlu pulang awal. eh, asalkan tetap ber'malam raya' di kampung itu dah paling best kan?. sebab raya ni feel kemuncak dia adalah the last day kita bukak puasa dengan famili. lepas setel solat maghrib. takde lagi tarawih. semua orang secara ramai-ramai boleh ke halaman rumah, pasang pelita. main bunga api, main mercun puas-puas.






ini pic aku raya tahun lepas. kat kampung emak. (Muar, Johor). raya tahun ni. haruslah BIRU. bukankah aku Puteri Biru. Ceh!



p/s: update tentang gathering buka puasa S.Alam hari semalam harus dilewatkan sikit. sedang mengumpul link blog rakan-rakan yang turut hadir. owh long list tauuuu?. anyway. diorang semua memang nice/friendly/cute/handsome/awesome.! sayang you all banyakkkk!

9 comments:

Ery Farieha said...

hahahhaa

mase mula2 tgk ko kan sara, aku saje je usha ko dulu
x tego pun
ngada kan aku?
hahahaha

ngeh3. btw, mmg nice dpt jumpe semua
ko da kali ke2 :)

MX said...

tkpe2...
sekali-sekala..
bukan selalu balik lambat2 nie..
hehehe

Eazy Izzuddin said...

hehe...
ptt smlm muke cam kenal..
=P
xD

FarhanaDr said...

Cik Kak.. Jom raye kampung aku. Heee..

Jaga diri leklok babe.. Tapi aku tau, ko mmg wanita besi.. Chaiyok!!

Uruchimaru @ kf said...

slmt berpergian pulg ke kg halaman insya Allah!

db cooper said...

x takut ke ape tgl sorang2, mber semua da balik

syahirul.com said...

takpe ke sorg2 wahai cik pu3 biru? leh saya teman? heheheehe...

♥CIK SHA♥ said...

erk??berani ke sarah nak dok sorang2 tu??hehe..jaga diri tau..

Faarihin said...

semoga selamat lah segala-segalanya..

wah.. bestnya pi berbuka beramai-ramai..