Monday, August 9, 2010

Famous Amos.........



sebenarnya biskut ni bukannya kali pertama aku try, tapi dah beberapa kali jugak, tapi taktau nama biskut ni famous amos. makan main belasah je. tapi tadinya aku beli sendiri. 100 gram 7 ringgit. nak kata sedap sangat tu tidaklah. ala, macam makan biskut raya coklat cookies camtu. rasanya famous amos ni dah makin laku plak lately. untung la company dia. muahaha!

ok, aku penat. hari ni keja 11 jam. lagi penat bila balik-balik je ada orang nak 'gaduh' dengan aku. kalau ya pun nak ajak aku berdebat ke apa. tanya dulu aku ni penat ke tak. haaa, kang tak memasal kau dah kena sembur dengan aku. maka terserlah lah kebiadapan aku.

tak kisah pun kau nak anggap aku cam mana. tapi aku tak suka orang tanya aku pasal halal haram satu2 makanan. hari tu pasal Johnny. ni pasal Famous Amos. kalau kau rajin sangat tanya aku kan lebih baik kau pi tanya ustaz ke apa. sebab apa yang aku percaya. selagi sesuatu benda tu takde yang jelas pasal haramnya dia maka consider ia sebagai halal. mungkin kau percaya dengan cara asal ada cop halal jakim je baru halal, maka itu suka hati kau lah. pi la carik cop halal jakim tu sampai jumpa.



7 comments:

FarhanaDr said...

Rasa dia macam chipsmore tapi ade ala2 omputeh sket biskut dia.. Hehe.. Mahainye kan..

ardinihumaira said...

dni pon saket aty gak kalo asik benda kita makan dia tanya itu ini.. bab dia tak tutup aurat ke apa tak nak pula tanya halal ke haram.. hnsss tetiba wat luahan hati kat sini.sobbbsss...


sies, pemes emes ni rasanya cam taraf2 chipsmore aje. tak ado lebih kurang. sodap lagi tart nenas tart kurma.. :D

chentaMAYA said...

wowo! makan sudah. jnji sedap! kui3

fnd said...

Tak pesal2 sales famous amos berganda ganda bulan ni..semua blog nak tulis entri pasal biskut tu...iye dak..

fnd said...

Tak pesal2 sales famous amos berganda ganda bulan ni..semua blog nak tulis entri pasal biskut tu...iye dak..

fndrocka.wordpress.com

Queen said...

pikir positive..maybe dia sekadar bertanya..sekadar prihatin...nak berkongsi benda baik...kan...kan...

benda2 makan ni...selagi tak diragui takpe...boleh makan...(rasanyala..)

Tapi janganla benda2 yang dah tentu shubahah pun makan...aiyo..itu susah la kan..hee..

sebenarnya ada satu lagi biskut yang sedap..packing dia macam famos amous... tapi lupe pe nama biskut tu...org kata rasa dia sama mcm rasa beskut famos amos ni..heee..faveret..tapi skang dah susah nak cari..maybe giant masih ada.. =)

Hamzah Ian said...

sbb famos amos si zita kutuk negeri org kan..