Saturday, August 14, 2010

Epilog Syurga Cinta, aku tonton sebab ada MIA.





Epilog Syurga Cinta. gandingan Fida dan Zizan. setakat ini, dah tengok sampai episod 8. apa yang boleh dikata. dari 10 markah, boleh bagi 5 saja, dan 5 markah itu pun totally milik Mia. sebab kecomelan dan kecerdikan kanak-kanak ini, aku usaha bertahan terus menonton.  

banyak watak tambahan dalam cerita ni. model kena simbah asidlah, kawan cikgu tadika lah, tunang pastu putus then kawan kawin ngan tunang lah. dan orang kampung yang promote Facebook lah. what so ever cerita sampingan yang sungguh I dun like.

bukanlah aku nak cerita ni direct je cam filem Syurga Cinta. tapi.. kenapa kesampingan yang lain-lain tu macam banyak sangat menyibuk sampai aku jadi tertanya-tanya. ni semua watak ni. apakah kaitan?. macam kalau tak ada pun tak jejas kowt. lol.

menyentuh soal mutu lakonan, aku rasa Fida masih belum boleh sangat dipuji, lakonan macam agak kaku. gagal mengekspresikan mimik muka yang sesuai. kalau sedih menangis pun macam tak bape menjadi. tang senyum je nampak lawa.

Arghh. macam tak larat nak tengok cerita ni sampai kesudah. feel tonton Adamaya adalah jauh lebih masyuk. Epilog Syurga Cinta ni macam tengok sekadar buang-buang waktu. sambil tonton drama ni aku boleh layan Facebook. betapa ia macam tak menarik. watak dua orang kawan Irham tu?.. Ohh! sungguh ke lauuttt.

sountrack dia macam best. aku suka. sapa ntah yang nyanyi?


-------------------------------------------------------------------



hari ni Jumaat, kerja setengah hari saja. esok Sabtu. aku cuti. HOoRay!! ingat nak terperap di rumah saja, buat ulangkaji sikit-sikit. bimbang minggu depan ada test mengejut lagi macam minggu ni. Haishh. sungguh terpinga-pinga bila masuk kelas saja terus dapat kertas soalan. What The CatFish!

Ahad InsyaAllah akan attend perjumpaan bukak puasa bersama Joegrimjow dan Dr.Farhana. yang pentingnya bukak posa tu Joe yang belanja. YeeHa! dah boleh rasa seronok dari sekarang. =))

9 comments:

::HaZiRaH:: said...

mmg mia itu sgguh comel!~ rse cam nk pcit2 jek..then wtak fida tu btol2..mmik muke mnangisnya xbpe nk mnjadi..nway,hope she'll keep it up!=)

encHIx laNDax said...

tau xpe..mia je la yang boleh menggembirakan aku ni..heheh

FarhanaDr said...

Soundtrack dia macam si fida yang nyanyi.. Dia kan suare ala2 siti jugak.. Huhu..

InsyaAllah.. Takde pape aral kita jumpe ahad.. Heee.. :)

fnd said...

Mia sara tak reti berlakon..haha

cahayachenta said...

huhu..

aku tak layan pun citer ni.. mcm tak best je.. smua mcm kaku... tp mmg tak dinafikan, adik mia tu mmg menghiburkan...

Faarihin said...

mia aje yg comel.. hehehe..
lagu tu fida yang nyanyi..

MOFASAD said...

s.track cerita 2 tu perempuan tu yang nyanyi..

beautiful_rose said...

erk,aku masih belum tgk citer nie....
nafsu tgk tv semakin hilang di telan arus.

Kujie said...

tgok juga cerita ni.... tapi Mia...eemmm..terlalu banyak cakap jadi tak berapa best

kecomelan dia susut