Tuesday, March 17, 2009

kem motivasi..

aku n shera, partner fasi group 1..jaga checkpoint no 1 kat pagar sekolah.hihi

pengarah program.. kak faezah..dia ni sebelah bilik aku je..

gmbr beramai2 bersama guru2 sekolah..hr terakhir kat sana

hai hai hai..aku datang dengan cerita n pengalaman yang best! ianya adalah pengalaman aku join program kem motivasi kat s.k parit serong kat tanjung karang Selangor. program 3hr 2 mlm ni berlangsung pd 6-8 Mac 09, ni adalah program anjuran kolej kediaman ungku aziz, datang kawasan luar bandar utk menabur bakti pada anak2 bangsa. chewah! memang penat. tapi aku enjoy sepanjang program ni berjalan. ini kerana mereka yg join program ni kebanyakannya adalah kawan-kawan baik aku. dan senior-senior yang dekat di hati. jawatan aku sebenarnya adalah sebagai s/u. jadinya sebulan sebelum program ni diadakan aku kenalah ditugaskan membuat surat2 rasmi. persiapan yg dibuat oleh kami seramai 25 org adalah dibuat secara bersama2. malah kami semua berlatih menari poco2 pada minggu akhir sebelum program dijalankan. banner untuk program ni pun kitorang yang buat sendiri, guna kain rentang putih n pelaka yg disediakan oleh kolej. rombongan kami bergerak hr jumaat jam 3.20ptg. dan kami sampai kat sekolah tu jam 5.30ptg, jalan yg dilalui agak memeningkan, biasalah kawasan kampung. kami menjalankan program bersama-sama 50org murid tahun 6 s.k parit serong. badak2 ni semua kira okla, tak nakal sangat, tp 1 perkara yg aku suka, diorg ni cepat belajar. kami fasi2 ajar sekali ja nyanyian lagu Gemuruh beserta gaya, diorg cepat tul pick up. huhu. bab bermalam di sekolah rendah, biasalah, cuma tidur dalam kelas, bentang tikar, tanpa bantal mahupun selimut, lelapkan jugak mata. ermm, nyamuknya boleh tahan byk. huhu, kawasan kampung mmg camtu. modul program, cam biasa, pagi ada sukaneka, ceramah, l.d.k, qiamullail, muhasabah diri, explorace, n alhamdulillah senuanya berjalan lancar. malah pihak kami dr ungku aziz juga telah mengecat mural pada dinding sekolah berkenaan sebagai tanda kenangan abadi. hihi..dan b4 balik, kitorang telah mengambil gbr kenang-kenangan bersama cikgu2 sekolah tu. hihi

1 comment:

Uruchimaru @ kf said...

lame dh tinggalkan mende ni semua..!