Wednesday, August 24, 2011

11 perkara..


1. hari ni 24 Ramadhan. next week Raya?.. 

2. jangan fikirkan raya sebelum waktunya. raikan Ramadhan selagi masih ada. 

3. tapi fikir tak fikir pun. tetap akan fikir jugak pasal raya. what for raya, what for raya. muahaha!

4. ok. I can honestly say that I dun have kasut raya untuk raya kali ni. tak beli sebab tak ada bajet. tapi tak sedih. sebab raya zaman sekarang bukan style show off kasut. bukankah sekarang zaman show off handphone time raya? smartphone, android, blackberry?

5. hahaha. btw,  I dun have any new phone for raya pun lah. handphone cap ayam sudah. kat kampung bukan ada line tenet pun!

6. what else. ok. I can honestly say that I do have baju raya tapi cuma satu pasang. wadefish? fish cake letak kat dalam mee kari pun sedap!

7. yang sebenarnya. guwa tak dapat cuti raya pun. so nak buat apa ada baju raya lebih dari satu? guwa hari raya ke-3 baru cuti. so guwa raya kat KL masak rendang makan sorang-sorang. sedih siottt!

8. guwa terpaksa kerja sebab guwa kesempitan hidup. hari raya orang bercuti guwa gantilah.  lagipun dah janji raya kali ni nak bagi angpow kat adik-adik kesayangan yang kiut-miut. so kena kerja lebih. guwa memang kakak mithali. baru tau ke?

9. tak dapat cuti raya bukan benda luarbiasa. biasalah hidup orang dah bekerja memang macam ni kan.?.. bukan macam zaman belajar. asyik countdown cuti je. dah kerja kena countdown bab nak bayar sewa rumah, bil api, bil air, bil astro, bil telefon, barang dapur. gas, minyak masak, beras bla.bla.bla kau ingat senang ke? 

10. tapi yang masalah sekarang adalah.... guwa belum bagitau mak guwa lagi yang guwa tak dapat balik raya. acane?

11. guwa tak sedih pun la. Eh. rilex laa. nak hidup kenalah survive. ye dak? so sesapa yang beraya kat KL, antar le lemang ketupat rendang ke kuih tunjuk ke eh. guwa balun je semuaaa.


#tazkirah sempena AidilFitri, 1 Syawal adalah Hari Kemenangan bagi seluruh umat Islam. so no matter how sad, how bad, and how tough the current chapter in your life, just put a smile on your face and enjoy ur 1st of Syawal with bless. be Happy!. Allah bersamamu... =)


5 comments:

aimie amalina said...

waaa
tabahnyeee
semoga koat ye di pagi raye =]

♥CIK SHA♥ said...

takpe sarah..ramai tu nnt yg beraya dgn ko..bangla, nepal, myanmar, indon..mesti meriah..ehehe..

cikpepel said...

rasanya takkan rasa kot tak dapat cuti raya..hehe... jadahnya nk g skola time cuti...



selamat berkerjaraya...

gedek! said...

kakak mithali diberkati...

EZAN IDMA said...

Pasni beraye puas2 k