Monday, April 27, 2009

4th paper..

before ni aku tertanya2 kenapa waktu kuliah subjek biokimia asas mesti jam 5-6.30ptg...
ada yg jawab mmg fakulti sains sengaja letak biochem dalam waktu tu coz subjek ni ramai yg repeat, bg memudahkan mereka yg repeat tu supaya dapat me'repeat' subjek ni dgn jayanya tanpa clash dengan mana2 subjek lain, maka waktu kuliah utk biochem adalah jam 5-6.30ptg, setiap isnin rabu.. aku cam pelik, susah sangat ke subjek ni sampai ada yg repeat paper?.. dan jawapannya aku sendiri dah dapat tanpa susah payah bertanya byk pd sesiapa...

bila aku sendiri dah ambik paper ni ptg tadi, barulah aku tau, mmg susah nak score even rasanya macam leh score.. tp jujur aku katakan, aku hanya boleh score utk lulus sahaja..kalau bertuah boleh la kot aku dapat B-.. Tp jgnlah tak percaya bahawa sememang nya terbukti bahawa paper basic biochem ni even hanya basic tapi hakikatnya ia bukan la basic sangat..mmg payahh!

mybe sebab aku bukan otak kimia, dan bukan jugak otak bio, aku ni otak bahasa melayu yg haru biru, dah2..cukup..cukup..usah ingat lg subjek yg telah meruntun jiwa aku sebentar tadi.. sesungguhnya aku masih punya 2paper lg yg menanti utk final exam sem ni..lets go.. next subject have to prepare..bye!

p/s: i wish prof Amru pemurah bg markah..!