Saturday, March 12, 2011

my uncle sekeluarga di Jepun selamat.


Alhamdulillah. my uncle and his wife (japanese woman) dan anak-anak mereka selamat.



pulang kerja jam 9 malam tadi, semua orang cakap pasal gempa bumi dan tsunami di Jepun. Oh. tak ingat lain, terus teringatkan my uncle and his family. baru kejap tadi tengok Home Facebook, my aunt kat KL ni pose pic kat atas ni. khabarnya mereka sekeluarga selamat. syukur Alhamdulillah.

teringat kekalutan masa my sister kat Mesir bulan lepas. hari ini earthquake kat Jepun pulak. my grandmom mesti kalut bila dengar berita macam ni. yelah. orang tua mana nak tau apa sangat pasal kawasan-kawasan jauh ke dekat. dia tau Mesir adalah Mesir. Jepun adalah Jepun.

hari tu dengar pasal Mesir pun nenek bukan main takut kalau my sis terlibat. ni plak gempa bumi dan tsunami Jepun. my uncle ada sana. hati ibu mana tak risau kan. dulu masa my uncle balik sini, dia ada cerita yang berenang adalah perkara wajib dipelajari di sekolah-sekolah Jepun. semua orang mesti tahu berenang. sebab kebarangkalian earthquake adalah tinggi, dan negara mereka sebenarnya terdiri daripada pulau-pulau kecil.

bencana itu peringatan bukan sahaja bagi mereka yang berada di Jepun. tetapi kita juga walau dimana kita berada.



p/s:- penulis sedang menimba pengalaman baru. sibuk amat. menulis blog 5 hari sekali pun ok what?

4 comments:

M a W a D D a H said...

alhamdulillah selamat...

ardinihumaira said...

Alhamdulillah...

Anonymous said...

Ala comel ye bini uncle ko huhuhu..
aku ye abg pown kat jepon nasib baik kawasan2 hokaido. utara barat sikit..

Alhamdulilah. selamat semua ye
dgr dah 1ribu org meninggal dunia

bonekaxsakit

aaron aziz said...

wakarimasta