Wednesday, December 8, 2010

status single:- jual mahal atau tak laku?


salam Rabu to all of you.. harap semua sihat-sihat dan ceria-ceria selalu, sambil-sambil melepak depan pc, sambil minum-minum kopi. sambil baca blog. errr, baca entry tau. jangan datang-datang cari shoutbox je. kang buang shoutbox tu kang...! :p

somebody ask me. my current status rite now. tak. tak. beliau tak tanya. "apakah status anda sekarang?..". nope. bukanlah soalan dia berbunyi se-skema itu. tapi dia tanya. "dah ada steady boyfriend ke?...". lebih kurang macam tulah bunyi dia. atau something like.. "dah ada calon suami ke?.."..eh. soalan tetiba berbunyi mulia jika title boyfriend ditukar kepada calon suami. Hahaha!

tidaklah aku menjawab. "Oh.Its Complicated..". padahal memang nak jawab seperti itu. ok. aku juga tak jawab dengan ayat begini " My boyfriend is on his way...". padahal memang berhasrat mahu menjawab sedemikian. baiklah. akhirnya menjawab dengan begini. " belum ada..../ tak ada lagi.)

dan jawapan naif itu dibalas dengan sedas soalan yang sentap hingga menyentuh jiwa raga.. " You ni jual mahal atau tak laku..?"


Oh.Oh.Oh.Tidakkkk!


p/s: baiklah. anggaplah saya ini tak laku.. tak apa saya redha.



21 comments:

buDAK keCIK said...

ohho.ayat tu sgt2 power~!ngeh3

btul kot.calon suami akak tgh on da way.heh

Peminat Katie Holmes said...

memilih .

AKO @ retna said...

ala rileks ar dik.. u're just 23 rite??

akak dah 32 .. still SINGLE .. zaman skrg klu pompuan dah usia lebih still single is NORMAL ;-)

dont worry k :)

iamnerves said...

<< takde skill nak takel gegirl


o__0''

/Dayah//Nurul/ said...

blum tiba masanya kan :D doa mg bahgia slalu k :)

ZACK ENTRY said...

belum sampai seru lagi..=)

aspenladylovely said...

jodoh..org yg tny tu x gheti2 bab jodoh?

Fatehah A. said...

xperlu mengeluh jika single.kite takkan tahu siapa jodoh kita dan dimana dia berada.jdoh tu tak perlu dicari, bahkan ia akan dtg sendiri.

Allah dah tetapkan siapa jodoh kita. tak semestinya dgn org yg kita bercinta 10 tahun sekalipun.

gadisBunga said...

refer to aspen huhu...

tp GB ckp, jual mahal sebab belum jumpe jodohnye. boleh?

rossoneri said...

pastu balas balik kat dia 'u bila nak kawin,xkawin lagi sbb xada duit ke'..kalau dia dah kawin 'u bila nak ada anak' atau 'bila u nak ada anak lagi, takkan dah xkuat kot'...

bukan main dia cakap macam tuh..

Azrul Hisham said...

rilek2 sudah..nanti jumpa la mr.right tu :)

Izyanti said...

cool je. belom sampai jodoh. :)

Rara Nasiha said...

ehh, ehh, kenapa tiba2 saya terasa? heee

mier@merr said...

whoa....tragis soklan last tu...
makan dalam beb...

belum smpai masa...nnti2 ade la..

nurul lalala said...

aku p0n tak laku~waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

beautiful_rose said...

owh ayat sangat menikam kalbu.....









tapi kalau jawab belum bersedia pun okay jugak kan =)

cik fiza said...

alaaa x semestinya x kawen lagi x laku... bukan jual mahal tp cari yg terbaik :) kalo kawen awal2 pastu cerai berai pun x syok juga kn..

hans said...

walaweh
soalan itu memang pedas sokmo

P/S : Syurga Coklat Dan Gara - Gara Semangat Coklat Buat Aku Merepek Sekejap...Hahaha!

Eazy Izzuddin said...

oh noo...
pedas2...
xD

eliyaezlinalias said...

kdg2 kita hya perlu dgr pandangan org lain ttg idup kita...
krn hya kita tahu hakikat sbnrnya...

Hime said...

haha..agak keji ayat tu