Saturday, December 4, 2010

cerita boring sang bujang vs berkahwin..


dalam hidup, bukan hari-hari kita rasa semua perkara adalah menarik. ada masa memang boring. lalu terkeluarlah cerita boring sebegini. cerita hanya sekadar contengan. mungkin ya. mungkin tidak. mungkin kena. mungkin tak. layanzzz!


kadang-kadang kan, yang ada paras rupa. yang dah ada kereta. dah ada rumah. yang dah pakej lebih dari mampu untuk mendirikan rumahtangga. mereka masih lagi sendiri. tak ada isteri. tak ada suami. tak ada boyfriend. tak ada girlfriend. setiap hari pergi kerja balik kerja. yang lelaki kalau boring-boring melepak kedai mamak. kalau ada game bola best gak. kalau tak. layan teh tarik sambil perfikir, "kalaulah aku ada bini..". kalau perempuan pulak, aktiviti layan drama. layan sinetron. paling advanture pun pegi berendam dalam tab mandi. dan kemudian berangan. "kalaulah aku ada laki..".

lain pula ceritanya bagi yang dah berkahwin. ada suami, ada isteri. suami kerja, isteri pun kerja. isteri bangun tidur suami dah pergi kerja. isteri balik kerja suami pulak dah masuk tidur. hujung minggu. selang-seli. minggu ni suami outstation. isteri melangut kat rumah sorang-sorang. yes. layan sinetron. next week suami ada masa kat rumah, isteri pulak sedara-mara datang. kena ajak round satu KL. bila plan nak pergi luang masa sama-sama. plan selalu cancel last minute. "alaa, I ada meeting la sayang..my bos la ni.. ermm. next week kita pergi ok..". duk ulang ayat tu sampai tahun depan. 

cerita sang couple jugak paling best. walaupun sengkek tak ada gaji tetap bulan-bulan. hari-hari boleh dating. hari-hari boleh luang masa sama-sama. maklumla, satu kampus, study sama-sama. makan sama-sama. tengok wayang sama-sama. shopping sama-sama. mengadap muka tu hari-hari pun tak apa. lapang dada. tak ada bebanan kerja, tak ada bebanan kena bayar kereta, kena bayar rumah, kena simpan duit untuk mak kat kampung. memang mendamaikan dan tak boring langsung. tapi kalau betul la tak boring. kenapa mesti break up? kurrrr.kurrrr


cerita boring lain:-





harga minyak naik lagi... memang boring ah!







14 comments:

Peminat Katie Holmes said...

kena sentiasa mencari idea untuk tidak memboringkan hidup.haha

beautiful_rose said...

ayat last sekali betul2 boring...




HARGA MINYAK NAIK LAGI!

hans said...

hahaahaha
tu la pasal
aku pun kebosanan hari nih

P/S : Apa Yang Terangkat Bila Ada Kakak/Abang/Adik Angkat!

buDAK keCIK said...

betul2...
selalunya org yg brkerjaya ni la liat sket nk kawen...

FarhanaDr said...

Hahahahahahaahahaha.. Last2 kuar ayaq shell.. Adehhh..

FarhanaFabulous said...

yeah ! harge minyak naek !

Zulfahmi Abidin said...

aduh.ending entry kau betul2 tankap kat jiwa aku.tp aku tak pernah pulak kawan satu campus.duduk berasingan.sbb tuh dye curang. takpe.skrg aku single.so relax jer.^_^

Terkini: Perempuan Dan Nasi | Microsoft Apple | Peti Mel Suara

Eazy Izzuddin said...

haha
kebosanan juga
kalau lah ku ada couple..
hurmm
xD

Fyzal said...

hujung minggu je mesti boring... warghhhh..

Ct Arina said...

ehe^^
break up bile hati dah x seperti dulu.
ececeh cam bgus2 je rina.
hakhak =D

p/s: thx 4 visit mine. salam kenal, rina ~_^

miss lolly a.k.a luvfareda said...

bab2 minyak naik mmg bowrinkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

darkbatman said...

adoi.. mcm terkene kat batang hidung sendiri.hahahaa.. mmg btol 2.. bile dh sunyi, mesti pk kan best klau ade bini.

faiz said...

minyak naik memang boring...-___-

aZLiNa aZiZ said...

Salam ziarah tn rumah ;p

Masa tengah bercinta, memang syiokkk gilerrr. Tapi, once bila dah kawen, dah tak macam tu.

Sayangkan isteri, tinggal2kan...ohhhh grrrr~~ geram.