Friday, November 26, 2010

Ops! saya bukan peminat siri Harry Potter..


sebenarnya sejak zaman sekolah lagi. aku pelik kenapa ramai sangat yang gilakan novel Harry Potter. cerita sihir ke apa ntah. dan sejak ia difilemkan. makin menjadi-jadi pulak kegilaan orang ramai terhadap siri Harry Potter nih. sejak dari pelakon utamanya tu masih belum baligh sampai la sekarang dah boleh jadi bapak budak aku agak..sana sini orang cerita Harry Potter ni best. now dah sampai siri ke-7. hebat. hebat!. kalau kat oversea lak. time nak launch novel dia, orang boleh  get ready nak beratur untuk beli seawal mungkin, sebelum muncul matahari lagi kot. biso bonar.



ni pic siri HP yang ke bape ntah. mana lah aku nak tau. Hahaha!



Errr. mesti penulis novel ni begitu kaya raya kan?.. 

aku memang lewat start baca novel English. masa sekolah dulu memang aku tak baca langsung novel English. bahana asyik layan novel cinta keluaran Alaf 21. alah. jalan cerita yang tak berkembang-kembang. pusing-pusing balik-balik kawen kontrak mula-mula benci pastu suka. Lol. tapi bila aku dah masuk Universiti, barulah nak berjinak-jinak nak baca novel English nih. itupun sebab abah aku langgan himpunan novel best seller keluaran Readers Digest. so novel bersiri lain yang tebal-tebal macam Twilligt New Moon kejadah tu memang aku tak layan la. itu pasal filem dia pun aku tak tengok. Tapi Edward Cullen tu aku minat. :p by the way, aku suka baca novel cinta yang tak tebal mana nukilan best seller Nicholas Sparks. terutama Dear John. best!

you all plak. ikut tak siri novel Harry Potter nih?.. ke cuma tengok filem dia aje?.. (haha, nampak sangat pemalas baca novel English. wakaka).


p/s: walaubagaimanapun, saya peminat siri Anime Naruto. ekeke!


6 comments:

Ery Farieha said...

hahaha

aku pun tak minat HP ni.
movie pun aku tak follow
lagi kan novel utk aku yg malas membaca ni?

hahaha

FarhanaDr said...

Aku suka kedua-duanya.. Suka novel dia sebab lepas jek baca English aku banyak improvement masa aku baca dolu-dolu.. Hehe..

beautiful_rose said...

adik aku mmg gilakan cerita dan novel harry potter.aku just pernah layan cerita ini sekali jerk nak try best ke tak.....






hahaha minat kita sama,aku juga peminat naruto! =p

Indah Mulya said...

sy ske HP, tp the novel lah..bkn movie.
sbbnye movie banyak part yg dipotong..jd kalo tgk tnpe bc, kadang cm kurang snok kot..
tp xsmpai kipas-ssh-mati la
bese salu da bc novel,msti nk tgk mvie..
jom tgk rapunzel!hehe
lyn katun pn syok =D

Miss Fina said...

dua2 best lah! walaupun cite mcm tak masuk akal, tp imaginasi dia sgt tinggi..ala..naruto pun same je..kage bunshin no jutsu :p

hans said...

aku suka HP..xsuka Twilight...
novel dua2 aku xbaca
kang kecewa lak kalau tgok movie xsama macam dalam novel
hahaha

P/S : Aarif Rahman @ Aarif Lee :- Bruce Lee My Brother