Tuesday, September 28, 2010

Lelaki Sejati....?








" ayang tak kira, walau macam manapun ayang nak jugak kat abang. "

" tapi I dah tak ada hati kat You."


" abang bohong! ni sebab mak abang kan? kenapa abang buat ayang macam ni. dah 3 tahun dah kita bersama"

" boleh tak kalau kita tak ungkit lagi kisah 3 tahun tu, kita sekarang cakap pasal sekarang... I dah buat keputusan. kita tamatkan semuanya, kalau kita teruskan pun tak ada gunanya. I dah tak ada hati kat You lagi. "


" tolonglah abang. tak apa kalau abang tak sukakan ayang lagi. ayang tak kisah. ayang cuma nak hidup dengan abang je.. tolong jangan tinggalkan ayang...."

" You nak ke I kawen dengan You, tapi I tak cintakan You?.. You rela makan hati kalau kelak I tak pedulikan You. malah tak ambik tahu perasaan You?.."


" ayang tak percaya..! abang cakap macam ni sebab mak abang dah ada calon lain untuk abang kan?.."

" tolong jangan sebut pasal my mom boleh?. hal percintaan kita ni tak ada kaitan langsung dengan Mama mahupun calon lain atau apa. the only reason is.... I dah tak suka You lagi. You tak faham-faham ke?!.."


dan terus berlalu pergi...

-----------------------------------------------------------------------------------------









' maafkan abang sayang. sekalipun abang sangat menyayangimu. namun abang hanya punya satu-satunya kasih seorang ibu yang tiada galang ganti '




p/s: ini bukan cerita tentang penulis.

12 comments:

::HaZiRaH:: said...

sob3..tetibe tertacink plak..huk3..='(

Ery Farieha said...

kenapa?

mak die x restu ke?

perit jugak kisah camni kan

huhuhuh

Hime said...

sarah, ni kisah hidup ko ek :p

Azuan said...

betul3...emak mana leh cari laen hohoo

♥CIK SHA♥ said...

sedih..tapi betul jugak..ibu tiada galang ganti..kesian perempuan tu..mesti kecewa..laki tu pun kesian jugak..terpksa berkorban kasih untuk jaga hati ibu..

pisau belati said...

setiap kejadian ada hikmahnya...

noor afzan said...

ni kisah sarah ke?
wuhuuuu...

lenkali kena kenal mak ayah dulu kan.
kalau tak jadilah macam gini.

Seimura said...

Wo! hahah.

nursarah said...

@hazirah
hehe, tacing sket2 takpe

@Ery
ntah la. mungkin gak.

@Hime
haha, bukan kisah aku la. mana ada aku nak pggl abang kat sesapa. wek.wek

@Azuan
yep, kalau aku ada anak pun nak anak pentingkan aku dr lain2

@Cik Sha
some love stories are short stories rite

@pisau belati
betul2! pengajaran bagi yang lebih pentingkan awek dr emak. haha

@noor afzan
bukan kisah saya!!. err, tak paham2 la you all ni

tapi kalau nak terus kenal mak ayah u cam taktau malu lak kan. ekeke

@seimura
haha

gadisBunga said...

ok. best advice. sederhana sudah. kalau jodoh, kawin. :)

Darkbatman said...

hmm..susah kan klau fam x merestui hubgn cinta .. mesti serba salah nk pilih y mane satu.

Hariz said...

erkk? kalo dh x sukakan kita better xyah la kot yang si ayang tuh.. sekadar pendapat peribadi :)