Saturday, September 25, 2010

cerita bergambar:- menghadiri rumah terbuka di Ampang..



hari ini hari raya. eh. silap. hari ini hari beraya. atau lebih tepat lagi. hari makan sedunia. sebab ini lah satu-satunya peluang untuk kami sama-sama menghadiri rumah terbuka seorang rakan/junior course kami. Cik Dalilah. jadi akan ada banyak gambar. mungkin ini yang terakhir kami beraya bersama dengan title student, tahun depan mungkin beraya bersama suami masing-masing. Opsss!

bertolak dari Stesen Universiti jam 11.30 pagi. masa itu cuaca masih elok. tetapi sampai saja di rumah Dalilah hampir 12.45 tengah hari. Hujan menderu turun dari langit. elok sangatlah tu. sampai pun terus boleh menjamu selera. kebetulan kami memang sangat lapar. tenaga dah jadi zero sebab bangun pukul 4 pagi memasak bihun goreng untuk 85 polisterin. masak 4 round. 1 round guna dua kuali. coz kami takde kuali besau. 




ini untuk Biotech Club UM. ada karnival kat Pusat Sains Negara. our junior mintak tolong masakkan. n  macam tak sampai hati untuk say No. lagipun inilah last chance nak berbakti pada adik-adik kan. sedap ke tak. tak pasti sangat sebab kami pun tak makan. dapat masak cukup-cukup je. yang penting memasaknya dengan kasih sayang yang tak berbelah bahagi. haha. serius.




seterusnya gambar raya, mesti ada muka penulis baru dikira adil. haha. ini dia, Puteri Biru dan Ros Merah.ermm. imbau balik. sebenarnya kami pernah beraya rumah Dalilah raya tahun lepas, cerita dan gambar ada di entry INI, setahun sudah. kalau dulu rumah dia sedang dalam renovation, kali ini rumah dia dah cantik dah. hehe




Zahidah. and Ros again?




masih background yang sama. Jihan, n Ros.





Zati dan Ros. ha.. Ros dimana-mana.




cik Hasni dan .. ya. Ros lagi..



minah nama Ros ni nak bergambar dengan semua orang.  I thinks she's photogenic..




 dan kami bertujuh, bergambar di Lrt Masjid Jamek to Ampang.




Ros, orang pertama cop seat di meja makan. haha





menu bihun soto ayam, angel hair with chicken curry. lemang with rendang n pulut kuning. 





my main menu. sedap tau mama Dalilah masak. hehe! nak tambah tapi segan. ekeke






zati




Ros selaku yang paling akhir meninggalkan meja makan. dan Dalilah (tuan rumah..)





sesi makan kuih raya atau sesi bergambar?





muka dia saja in my camera. maaf eh. tapi tangga ni cantik. hehe





and  last pic, sahabat seBiotek UM yang hadir. 3 lelaki di belakang tu sampai lewat sebab sesat entah ke mana-mana. siann. :p



besar betul rumah Dalilah ni. selesa sangat untuk open house raya. nanti one day aku ada rumah sendiri, memang akan buat acara makan-makan. ajak kawan-kawan datang. mungkin kawan skola, mungkin kawan kampus. mungkin kawan blog. haha. maybe next year bakal terkabul kowt, mana tau?.


seperti tahun lepas. kami tetap juga dapat duit raya dari mama Dalilah. tenkiu banyak-banyak ya Dalilah. err. tilam kat bilik Dal tu empuk betul. memang lena tidur. take a nap sampai 50 minit kowt tadi. haha. oklah. Selamat Hari Raya, kem salam Pak Long yang friendly tu eh. hehe


p/s: esok adalah hari kerja, ayuh jangan masam muka. :p




5 comments:

ZACK ENTRY said...

wow, raya sakan nampak kak sarah..hehe

Bro Framestone said...

comey2 ek kawan die ek

kenal kat bro sorg he...23x

peh pandai masak jugak budak nie ek.. mmg pilihan bakal2 mertua dah nie

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Nabiel said...

byknye makanan!!hehehe..
sarah..kim slm kt ros..miahahaha=P

yAtiE said...

ngaaa......terliur ak nengok soto ayam weh...nati tlg mntakkan resipi ngan mak dalilah hek4

MHps said...

Dah termiss ke apa ni.. yg mana satu cik penulis nih?