Saturday, September 17, 2011

ber'weekend' di Sg Buloh..


Hi readers,

hari ni penulis bangun pagi-pagi, sebab tidur rumah orang takkan nak buat perangai bangun siang hari. *kau gila?nak jadi diri sendiri pun biar bertempat. berperangai biar elok jangan urban sangat, nanti bakal mak mertua reject. Hi-Hi apa khabar mummy mr.kingkong (mother in law to be) di Pantai Hillpark sana, harap ceria selalu #okfinepenulispoyo

sejak malam tadi sudah berada di Sg Buloh. rumah makcik kepada my roomate. beliau buat open house hari ni. so kami datangla awal supaya boleh tolong apa yang patut. tapi tak ada pun aku tolong masak, sebab makcik roomate telah memasak lewat malam tadi hingga pukul 5 pagi. *aku tidur awal sebab penat kan semalam kerja. plus badan aku tak sihat. selsema batuk hasil jangkitan rakan sekerja. Isk. antibodi lemah kot aku ni.

cerita sikitlah ek, roomate aku suka sangat ajak aku ke sana ke mari. menjadikan hidup aku sangatlah tidak bosan. maklumlah nak diajak dating oleh mr.kingkong memang jarang sekali, dia asyik dating dengan emak dia sahaja. (anak mithali or anak emak??)

but still Im feeling lucky sesangat sebab di'hadiah'kan oleh Allah roomate yang sudahlah baik hati, tidak berkira, tidak pernah menyusahkan malah selalu mengajak jalan-jalan secara percuma. kau hado? atau kau cuma ada roomate yang tahu buat halaqah mengumpat sahaja OmaiGod tak fun langsung. 

sebenarnya aku pun sejenis yang tak suka memerap di rumah. aku sebenarnya suka berjalan. then dapat pulak kawan yang sama kesukaan, memang teman berteman lah kami berdua ke sana ke mari sampai dah bosan dengan KL. siap nak jalan luar KL pulak. plan hujung tahun roomate dengan emak dia ajak pergi Bukit Tinggi Indonesia. hah. sampai plan nak melancong habaq ang. tapi itu plan sahaja. belum confirm pun. macam aku ada duit banyak

bab gambar untuk open house hari ni, tengok nanti macam mana yep. harap-harap ada. kazen roomate baru 14 tahun aku tengok duk usung ke sana sini DSLR Nikon tu haa. harap ada gambar cantek, gambar ehsan beliau. HeHeHe.


2 comments:

♥CIK SHA♥ said...

syok kan ade member yg sekepala? ehehe..


part 'halaqah mengumpat' tu tersembur air aku dok minum sarah weh..ahaha..

Puteri Biru said...

#cik sha
yep, happy ada member sekepala
eh awatnya ang tersembur?.. terasa ke. kehkeh