Tuesday, January 4, 2011

R.I.N.D.U



~ Duhai dara kau manis jelita ~

*tetiba teringatkan bait lirik tersebut. Ala.. yang dalam cerita Jangan Pandang Belakang Congkak si Lan Pet-Pet sebagai orang minyak nyanyi lagu tu lepas tu si anak dara pun pengsan. maka berlakulah adegan orang minyak ber*&*($#@&!..

~ Duhai dara kau manis jelita ~

* aku suka nak nyanyi bait lirik tu kat my sister. sambil buat gaya macam Lan Pet-Pet dalam filem tu. lepas tu my sis kata Im crazy. Hahaha!.. tak dapat dinafikan. rindu plak dengan my sis yang hari tu stay sini sebulan lebih. ni dia dah balik, aku macam rasa Alamak boringnya taktau nak buli sapa nak bebel kat sapa nak marah sapa nih. ~tension~

* serius. hari tu masa dia ada. sikit-sikit panggil dia. mintak tolong sidaikan bajulah. mintak tolong masakkan airlah, bancuhkan milo lah..marah dia main Facebook lama sangat kacau je aku nak blog. then pagi-pagi mesti tengok dia pergi kerja bukak kan pintu grill lepas tu cakap. " Hati-hati tau. kerja elok-elok tau..".

* semalam, kira hari pertama aku kerja tanpa dia kat kedai. macam aku rasa lain sangat. perasaan yang lain. berbeza dari biasa. aku taktau aku fokus ke tak. baru sejam kerja aku dah terhiris jari sendiri. luka dalam plak tu. darah mengalir tak henti-henti. aku panik kejap lepas tu air mata mulalah bergenang.

* terpaksa pegi klinik. sebab kat kedai semua orang tengah busy serve customer time lunch hour. takda siapa leh tolong aku. luka ni agak dalam gak tapi mujur tak sampai tahap kena jahit. tapi dia punya sakit. memang betul-betul sakit. sebenarnya pergi klinik macam nak dapat kan rawatan kecemasan. cuci n balut luka dengan proper.

* aku decide ambik injection anti-kuman since yang menghiris tangan aku adalah pisau kat kedai yang entah sebelum-sebelum itu sudah menghiris macam-macam maklumlah lunch hour kat time busy. main ambik je pisau yang memang sudah ada kat papan pemotong. injection, ubat antibiotik, rawatan. total kos 49.00ringgit. melayang duit begitu sahaja.

* cuai sangat. padan muka. then lepas ambik injection tu tangan aku lenguh gila nak mampus. aku limitkan penggunaan tangan kiri. tapi still sakit. aku kerja pun slow motion je semalam. memang actually aku boleh dapat m.c, tapi aku taknak susahkan staff lain sebab salah seorang staff pun dah balik awal semalam sebab sakit.

* dan hari ni, aku  mintak off kerja. lengan aku still lenguh tak hilang. harapnya dengan aku rehat kat rumah hari ni, esok condition aku benar-benar baik dan boleh kerja macam biasa. rehat kat rumah sorang-sorang macam ni pun buat aku teringatkan my sis. dia kalau cuti je mesti nak pinjam laptop aku nak ngadap Facebook. tak pun baca novel-novel yang ada kat umah ni.

* korang semua. doakan kejayaan  my sis eh. dia ambik SPM this year..



p/s:  kenapa begitu tersentap hari ini?... R.i.n.D.u !





5 comments:

MUNNYRA AZMIE said...

rindu yea... ^_^ anyway Good luck to ur sis for her SPM ..

ch!natsu said...

gud luck 2..
rindu nnti jmpa yer.. =)

Seimura said...

alalala...
Fat mesti bangga gila kalau dia baca entry ko yang ini. hahaha.

en_me said...

jeliternyerr tewww.. ehehe

♥CIK SHA♥ said...

gud luck for her..

best betul ada kakak macam sarah..hee..