Sunday, January 2, 2011

padahal suka baca kisah cinta.. lepas tu terkinja-kinja kata meluat..


Happy Sunday to all. Happy Weekend. and Happy Blogging. yang tak ada blog, wish you happy reading. dun sentap-sentap meh..!

dah lama dah tak buat entry terkinja-kinja begini. sebelum baca, jom lompat kijang. Hahaha!. not funny lahhh!

* aneh bila entry kisah cinta sebenarnya adalah entry paling HOT. maksudnya ramai yang suka baca. malah baca ulangkali sampai hafal. walaupun mungkin tujuan baca adalah supaya boleh bagi komen pedas *padahal jeles.  so very-very soon bolehlah bertepuk tangan kalau kisah cinta orang tu berakhir. * weh. try compare lori sampah ngan hati kau mana lagi busuk? pi cuci hati ngan tawas sana. berbau you!

(eleh kau yang duk geleng kepala tu pun baca gak kan?.haaa. geleng lagi aku lempang kang..*)

* jangan aneh sangat dengan ceritera kisah cinta manusia. jangan over excited untuk terus meluat dan menyampah. then macamlah diri tu bagus sangat tak ada salah silap langsung?.. come on. mereka nak bercerita kisah cinta ke, kisah sms ke, kisah teddy bear ke, kisah anniversary ke, share gambar photoshoot pre wedding ke pre engagement ke what so ever. adakah kau orang rasa terbeban lalu menangis terkinja-kinja seperti seekor kijang?

* aneh sangatlah. sumpah aneh bila mana rasa meluat je mesti nak terkinja-kinja tunjuk kat semua orang bahwa dia tengah meluat. habis macam orang heran sangat kalau kau meluat ke apa. orang akan lagi kata. pity you!.. mesti life kau ni tak best sampai busuk hati dengan life orang lain. dah la busuk hati lepas tu keep on reading the things yang boleh menyemarakkan kebusukan hati. bukankah macam takde kerja lain. dah meluat tu blah la jauh-jauh. aneh la!.. sumpah aneh.

* apa yang luar biasanya bila bercerita tentang someone yang kita suka. someone special in our life. tak luar biasa pun. everybody loves to read/ watch love stories. walaupun cerita tu cerita bohong. hey kalau tak kenapa novel cinta yang ternyata auta tu laris je di pasaran?. then when it comes to people who wrote their real stories (*perhaps), kenapa mesti meluat?.. pasangan mereka artis ke atlet ke army ke. mereka tu manusia jugak. kalaupun. (i said *kalau) mereka ada tujuan lain menulis tentang cinta. thats their own bussiness. who are you people nak judge diorang?.. esok lusa padahal diri sendiri pun sama terkinja-kinja cerita in details pasal partner dia. Eleh. 

* Hek Elehhh. meluat-meluat tapi baca gak. pity you!



10 comments:

FarhanaDr said...

Macam kisah-kisah cinta ku dalam blog.. Semuanya rekaan semata.. Tapi betul la kata ko, orang suka baca kesah cinta.. Sebab indah.. Err.. Ade ke yang tak suka hayati keindahan? Hmmmm..

nurain said...

hehe..kita semua nak hidup yang indah dan happily ever after, even kite tau yang luv story sgtlah x realistik, tapi tak salah kan nak sesuatu yang menarik, walau hanya dalam mimpi..tanpa mimpi impian takkan jadi kenyataan.hehhe

♥CIK SHA♥ said...

memang aneh..itulah manusia..ada macam2 jenis yang wujud..kan??

kisah cinta even yg pahit dan terputus pun kalau ditulis pasti ada orang nak baca..tak semestinya yg happy love story je..manusia kan aneh?

~CiK TiNieY~ said...

sabar2...hehehehe

starsyeea said...

a'ah, aku pn tertanya2 gak knp kalo meluat mesti nk terkinja...diam2 suda...heh

chill! biasala...manusia :)

jom berTEPAK HARAPAN kt my blog!

aMyErInAiMiE said...

u r so right! tq so much dear! akan publish u at my entry nnt.insya allah~ :)

Haa Fakihah said...

aaa tulah. meluat2 bace jgk. saje nk carik pasal nak aibkan org. kita jaga aib org, insyaallah Tuhan jaga aib kite. kan kann. tadak otak ka ini org. :) nice entri dear!

^mISz MatAHarIEy^ said...

wargh.. suker2.. sgt sinis.. kalau org tu xder perasaan mmg dyer akn ignore jek..

aMyErInAiMiE said...

MISS MATAHARI: sinis kn entry ni? best la.nk blaja wt entry camni la dr empunya blog.huhu

cahayachenta said...

hehe... org meluat tu sebab jeles jer...