Wednesday, April 6, 2011

excuse me..err. Hai Handsome!




"Hai handsome. sudi tak awak jadi boyfriend saya? minggu depan kita DATE. tengok wayang filem epik Hikayat Merong Mahawangsa."

lelaki handsome terpinga-pinga......

"Ok. this is my phone number.." sambil mencapai handphone mamat handsome dan menyimpan data no phone ke dalam contact number.

"Ok. I got to go now, dun forget to give me a call ya!". seraya melambai tangan sambil  berlalu pergi, tak lupa melempar senyuman paling manis, menggoda. Eherm.


------------------------------------------------------------------------------------



malam telah pun tiba. TV terpasang walaupun tiada siapa yang menonton. sambil berbaring di sofa ruang tamu. di tangan, handphone tergenggam kemas.

dia akan call ke tak.?

call..

tidak..

call..

tidak..

call..

tidak..


akhirnya.....tertidur.



...............................................................................................................


kalaulah. kalaulah aku begitu berani bertindak sedemikian. apakah tanggapan lelaki handsome tersebut?.. cuba jawab jika anda adalah seorang lelaki.


* hari ini, berpeluang duduk sebelah lelaki handsome yang pemalu. ok. menyesal tidak meramahkan diri. lalu terhasil lah entry ini...........KahKahKah.

* tak apa. kalau ada jodoh. kita akan berjumpa lagi.



* gelaklah kalau nak!



p/s: Ops! entry ini recycle June tahun lalu. penulis sibuk harap maaf tiada entry baru. ok bye!

29 comments:

.::WaNiE::. said...

tp sy bukan laki :(

Dunia Kita~ said...

sy pun bkn lelaki...

n sbb sy perempuan,tindakan sy juga same..Xberani utk memulakan..

biarla lelaki mula... =)

Miro Armyrule said...

ahaks...senyum2 baca ini entry...humor yg sweet..wakaka...ala ruginya xmtk no tepon kan..zaman skang ni rasanya sapa berani dia dapat...huhuhhuhu...uih klu sy lelaki handsome tu...bangga dowh ada org mengayat..kuikuikui

Cik Akma said...

ngehss da name pon pmpn. maluu kott haha

Uruchimaru @ kf said...

nk gelak! x ble bygkan if sarah mcm tue..very strange !

cahayachenta said...

kah kah kah... rugi la...

kucen2020 said...

ade style..(^.^)v

Eazy Izzuddin said...

ekeke...
i'm calling u..
hehe
xD

Ery Farieha said...

ahahhaha
sungguh berani
taktau la ape kate lelaki itu
heh

beautiful_rose said...

aku tidk cukp lelaki tok jwp soalan ini............

Ariff Shah said...

aaahhh.... blog aku down. fedap2...
saje menyibuk sini.

otak ketat said...

aku separa lelaki. haha. jgn buat cmtu. nnt depa pk mcm kau buat cmtu kt sume org. faham ke maksud aku? heh. tp entah la. bergantung pd pattern org kot. kalau dia jenis open minded dia oke ja kot ;p. apa pn, tabik ah kalau berani buat cmtu ;)

Amanina said...

kalau lelaki tu kasanova, mungkin dia layan. :D

ezany said...

kalau nak seribu daya.. hehe..

paan said...

lagenda budak setan , novel faveret aku...bez giler....

violetless said...

laaa...aish..tapi kan malu gak nak buat first move..heheh..

meo188 said...

mungkin lelaki hensem itu berkata dlm hati, comel si gadis ini.... :D

Zonan said...

Assalamuaalaikum

Huahhaahahahahahahahah

Saja tumpang gelak

noor afzan said...

aloo..
malu tapi mahu tuh..


chop2..
mana awak tahu dia pemalu..?

embun d tengah malam said...

juz nk senyum

Mr feckry said...

ala tegur je

rossoneri said...

hhahahaha..comelnya..naseb bek kamu xbuat macam nih..kalau kamu bagi no phone kamu pon dia xakan call..tapi boleh je kalau kamu nak tegur dia..buat je selamba..manalah tau kan dia sendiri bg no phone kat kamu..

Syahid said...

Normalnya lelaki tu tak akan call tapi nombor tersebut akan bertukar tangan berpuluh-puluh kali dalam aktiviti yang dipanggil "stock exchange" lazimnya berlaku di kedai mamak pada jam 3 pagi lepas tengok bola. Kapan telefon kau berbunyi, mungkin panggilan itu dari kawan kepada kawan kepada kawan kepada kawan kepada kawan lelaki hensem tadi yang kebetulan kegersangan pada masa tersebut.

jedi said...

kekadang perempuan perlu bertindak dlu...tp ingat...maruah adalah mahkota...

izzat aziz said...

kalau perempuan tu dah lama kenal, cuma tak rapat, tka lah terkejut sangat, tapi kalau tak kenal tiba-tiba approach camtu, terkejut laki tu..hehe

dalam movie bleh ah berjaya, tapi kat dunia nyata susah skit.

ada step-stepnya. hehe

hans said...

kalau aku jadi lelaki tu sah2 aku xkan call
gila psycho
hahaha

darkbatman said...

ahahha..ending yang xleh blah.. sbr jelaa.. tertipu den..

fndrocka said...

oklah...dah ada niat..hoho

Latest Entri Fndrocka: 7 Hari Menjadi Cikgu Zara

chybee said...

kenape malu2? kan dah terlepas :D