Saturday, March 24, 2012

Perutusan Raja Sehari.


hi readers. Salam bahagia di hujung minggu. weekend ni penulis berweekend di Putrajaya je. tak ke mana pun. sebab belum gaji. *muahaha. actually kalau dah gaji ingat nak pergi Masjid Jamek. nak shopping untuk wedding. 

bukan wedding aku peh-lis eh jangan salah faham. aku plan nak beli dua pasang baju untuk kenduri kawen my sister next month. satu pakai masa kenduri rumah perempuan and satu lagi pakai masa kenduri rumah pengantin lelaki. my only sister is getting married. semua orang happy sebab this is the 1st time walimatul urus in my family. lagipun kawen kan, siapa tak happy? 

kad jemputan perkahwinan.

dan tarikhnya adalah 22 April 2012. so tak sampai sebulan pun lagi. last week masa balik kampung dah 'huru-hara' dah rumah mak. majlis kawen is something big bagi ibu-bapa pengantin. macam-macam nak kena setel. 

last week masa aku balik, my dad tengah sibuk uruskan senarai jemputan. bajet dalam 2500 jemputan. macam ramai. but I dun know. selama ni pergi kenduri kawen aku tak pernah nak peduli berapa ramai jemputan orang tu. mungkin 2500 tu adalah jumlah yang biasa.

so dalam banyak jemputan tersebut abah boleh mintak anak-anak dia yang kaki Facebook ni jemput saudara mara and kawan-kawan melalui Facebook. seriously takda pun nak tanya pendapat kakak aku pasal jemput-jemput guna Facebook ni. direct je arahan dia.

tak boleh blah mintak search kan nama penuh kawan-kawan dia suruh add then boleh la invite melalui Facebook. tapi macamlah semua kawan or saudara ada Facebook kan. abah sendiri pun bukannya ada akaun Facebook. pfft.

no.no. rasanya abah dengan mak takkan ada akaun Facebook. coz for them kalau berkeperluan nak use Facebook, anak-anak dia semua ada Facebook. suruh anak je macam kes perutusan kawen ni. haha. tapi kalaulah abah ada akaun Facebook. for sure dia boleh akses blog aku yang mengarut ni wakaka!


an apple a day.......


my lunch today. masak sendiri ayam masak merah, ikan kering and tumis kubis.


bab kenduri kawen ni, sebenarnya kalau ikutkan memang nak jemput semua datang. tapi kalau jemput pun belum tentu datang. tapi jemput jelah semua datang. siapa rasa nak datang, datang. so jemput datang ye semua. err, kalau tak dapat datang, kirim jelah salam keruk. itu pun okay juga. muahaha!

7 comments:

FarhanaDr said...

Kapten Unohana ke?? Wah. Tahniah. Bakal menapak ke satu lagi fasa baru dalam hidup. :D

Rtp Farra Arisha said...

waaa, acaranya bakal lebih meriah dengan kehadiran ramai tetamu. :) hiks can't wait to see the becoming wedding photos of your sister..

abghani said...

hari kawen hari mendebarkan

♥CIK SHA♥ said...

ramainya jemputan weh..aku pulak takut tgk angka tu..ehehe..

apa2pun didoakan semoga majlis kakak ko nnt berjalan dgn lancar..

Sharinginfoz said...

nasib baik dah makan, kalau tak mesti suruh tuan rumah sms makanan ni

EZAN IDMA said...

wow. congrate for ur sis!

gadisBunga said...

selamat pengantin baru kepada kakaknya. seronok tau buat keje keje kawin nih!