Saturday, March 3, 2012

Review Leaders Clinic Clinie *HansaegeeNature

Ok. Hi readers. Eherm. Selamat sejahtera gadis cantik semua. Isteri-isteri, ibu-ibu, makcik-makcik. Semoga sihat dan cantik selalu. (lalu kenapa entry ini macam untuk kaum hawa sahaja?).. Oh. Tidak. Kaum Adam pun boleh baca silakan. Intro memang nak manis sebab kali ini kita nak kongsikan tentang satu produk  untuk kecantikan. Yang penulis sendiri dah try guna jadi nak kongsikan dengan pembaca budiman sekalian. Ayuh!







Ok ini dia parcel yang mengandungi produk kecantikan tersebut. company kat KL. tapi produk ni berasal dari Korea. feeling k-pop gitu.







ok ini dia.  Collagen Infusion Essential Mask & Leaders Clinie Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack.







2 keping masker seminggu untuk kesan yang memberangsangkan. actually ada banyak jenis. tapi penulis try yang kolagen punya. serius best.


Leaders Clinic Clinie:

* Leaders Clinic Clinie range is developed by the top clinical experts in Korea. They have one of the hottest selling clinical masks in Korea, while their skincare line are well-liked by many Korean celebrities.

* Consist of two ranges:
1. Special Cure Line (Ampoule Mask):

·         N.M.F Aquaringer Ampoule Mask
·         I.P.L Whitelux Ampoule Mask

2. Intensive Care Line (Essence Mask):

·         Collagen Infusion Essential Mask
·         Caviar Repairing Essential Mask
·         Platinum V-Lift Essential Mask
·         Teatree Healing Solution Essential Mask
·         Vita Whitebeam Essential Mask

 sebelum.


semasa..


dan selepas. 

semasa guna, letak kat muka dalam 15-20 minit memang rasa best. macam feeling facial di salon kecantikan Hahaha!.. yang penulis pakai adalah yang   Collagen Infusion Essential Mask. iaitu yang Intensive Care Line cuma 8.90sen sahaja sekeping. murah je tak mahal pun. semoga bila apply kolagen kat muka wajah pun jadi tegang dan berkhasiat. dan untuk kesan yang terbaik, pakai lah 2 kali seminggu. iaitu 8 kali sebulan. pasti terasa perbezaan. rasa muda dan berseri.

* Prices:
·         Special Cure Line (Ampoule Mask) – RM10.90/piece
·         Intensive Care Line (Essence Mask) – RM8.90/ piece 
*Customized care developed by Leader Clinic (Dermatology) to suit various skin types.
* Effective Aesthetic Care for skin based on dermatological treatment principles.
* Ultra thin skin cellulose material which fits onto the face like second skin. This enables an efficient absorption of the essential ingredients into the skin.

* Functions’ of each mask:

- Caring pores improving moisturizing, purifying skin
- Improving bright-looking, moisturizing, vitality of skin
 -Improvement of elasticity making skin younger.
-Concentrated nutrition  healthy skin
-Fine grain of platinum by nano-technology improving firming and lifting, penetrating quickly into the skin.
- Brightening, Clearing.

. produk kedua adalah untuk menghilangkan bintik hitam di bahagian hidung. yang ni kena pakai selalu. 2 kali sehari seeloknya. penulis segan nak tunjuk gambar hidung ku yang tak mancung tapi pipi tersorong-sorong. nak pinjam hidung siapa nak buat demo pun tak ada. so bab hidung ni. boleh try test sendiri lah. senang je. cuma diingatkan sebelum letak kat hidung kena basahkan dulu permukaan hidung nak bagi liang roma terbuka so nanti senang nak lekatkan.


 Leaders Clinic Clinie:


untuk menanggalkan bintik hitam di permukaan hidung. basahkan hidung dulu sebelum pakai.


lepas pakai ni memang hilang bintik-bintik hitam atas hidung. bersih je. so then bila make up pun rasa senang hati. nak jumpa boyfriend pun akan rasa confident. Hehe.

Leaders Clinie Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack

*Dermatologist Tested *2 Steps:

                Step 1: Leaders Clinie Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack:
                [Product Feature]
                * SC-Complex enables to remove blackhead and excess sebum around your nose.
               * Containing Sulfur & Charcoal that is excellent for exfoliating, refining
                  pores, and controlling excess oil by sulfur clinic Suction system.

               [Directions for Use]
               1) Wash thoroughly and wet your nose completely.
               2) Peel the strip off the plastic liner.
               3) Apply to nose area, smooth side down, pressing down to ensure good contact with skin.
               4) Allow it to dry for 10~15minutes.
               5) Slowly and carefully peel off the strip starting at edges.
               
                Step 2: Leaders Clinie Pore Stamping Serum:
                [Product Feature]
              *This product tightens skin pore, results in blackhead reduction through controlling
                 excess sebum and contracting a skin pore.
              * LS-8865, fitting polymer in the product restrain the expansion of skin pore, and
                 closely manage your skin with quick absorption.
              * Keeps your skin fresh without greasy through control excess sebum.
              * Clears excess sebum and firms the skin to tighten pore structure.
              * Skin surface is perfectly refined. It recovers a silky texture.
              * Skin is visibly transformed and radiant with health.

              [Directions for Use]
             1) After nose pack, wipe out the remainder with the water or toner, and apply a little amount                 to your nose.
             2) Apply every morning or evening on the area of excess sebum.



seriously kedua-dua produk ni sangat bagus jika kita pakai dia sekali sekala. sebab sometimes memang kita kena take care jugak pada kulit muka. pastikan kulit muka berkhasiat barulah boleh feeling awet muda. harga pun berpatutan so tak rugi kalau nak try.penulis sendiri memang sukakan masker and pelekat hidung ni. masker tu memang menyegarkan after pakai. memang lepas cuba sekali nak cuba lagi.

dan produk ini tak terdapat di mana-mana kedai. cuma boleh didapati secara online sahaja. kalau pembelian melebihi RM50 untuk sekali order, memang free delivery. cuma bayar harga barang sahaja. best bukan? so jangan tunggu lagi. boleh terus lawat official website diorang yang tertera di bawah sana dan buatlah pesanan sekarang. Selamat Mencuba!



*Price: RM37.00
*Currently sell by Hansaegee Nature (Importer & distributor) through online Shop:

·         Official website – www.hansaegee.com.my

*Contact:
·         hansaegee@gmail.com
·         017-681 3529




2 comments:

jedi said...

xpernah try pakai....

chunna said...

sarah jd promoter ke? mcm nk. hihihi. nmpk segar je muke..