Monday, October 3, 2011

Happiness is a Choice


Hi readers.

Alhamdulillah. Penulis sudah pulih. Eh. bilakah penulis tidak sihat?.. Hikhikhik.

orang cakap sakit fizikal okey lagi, mudah diubati, dan sakit emosi adalah lebih parah, kerana sukar diubat. apapun. bab sakit ni jangan kita mintak-mintak. sebab kalau dimintak, ia datang. kita sihat fizikal. syukur. kita sihat mental. syukur. tang emosi?.. sendiri kawal. orang putih cakap, happiness is a choice.


No matter how hard things may seem, there is always something good coming around the corner.

macam mana nak rasa happy?. 

kita akan happy bila kita merasa cukup dengan nikmat Allah sekalipun sedang diuji dengan dugaan, kerana nikmat Allah yang lainnya masih segunung kita kecapi, maka bersyukurlah jika hari ini anda masih punya kesihatan yang baik, makan yang masih cukup zat. tidur yang masih beralas bantal, minum yang masih air bersih, dan.... siap boleh online lagi tu haaa sambil ada masa baca blog ni. maknanya anda semua masih berasa selesa dengan kehidupan masing-masing. syukur Alhamdulillah.

p/s:- hidup memang banyak yang pahit. tapi marilah kita pilih yang manis-manis. kawan yang manis. pembaca yang manis. Hehehe.

4 comments:

♥CIK SHA♥ said...

alhamdulillah ko dah sembuh..^_^

May Maisarah said...

Kitalah yang menetukan kebahagian kita...semoga kamu terus kuat dan tabah! =))

izwannizam said...

Dia sentiasa beri rahmat kebahagiaan.kita je kadang2 cari masalah daripada ujianNya..
alhamdulillah sarah dah sembuh :)

Zul Fattah said...

Alhamdulillah.. semua ini ujian Allah..