Wednesday, July 25, 2012

Mereka Yang Tersayang

Assalamualaikum. Salam Ramadhan.

Alhamdulillah dah masuk hari kelima kita berpuasa. syukur Allah masih beri nikmat menyambut Ramadhan, InsyaAllah dengan ketaqwaan. Amin. baru-baru ni, penulis balik kampung untuk sambut 1st Ramadhan dengan famili. yang eksaitednya. balik kampung siap bawak penimbang Tanita. timbang ahli keluarga satu-satu. dah jadi wellness coach, kena coach famili dulu. Haaa. seminggu sebelumnya memang dah bawak dah stok Formula 1 n Formula 3. perisa Chocolate, Coppucino n Strawberi.

I didnt tell my dad pun pasal Herbalife ni. (tak pandai nak explain dekat abah).but I talk to my mom. kenapa aku consume and kenapa aku nak orang kesayangan aku semua consume this product. I love my family. aku cuma nak mereka sihat. then.emak yang cerita kat abah pasal Herbalife. abah tak cakap banyak, terus suruh emak buatkan shake! Alhamdulillah setakat ni mak abah memang bebas dari sebarang penyakit. tak ada darah tinggi ke kencing manis ke. Abah dah 57 emak 49.

Abah memang masih kuat (berkebun time puasa sangat selamba) tapi emak kerap letih, sakit pinggang. (normal la perempuan yang ada 8 anak). emak berat 51.5kg. tinggi 154cm. abah 66kg tinggi 164cm. emak n abah memang ideal weight. so consume Herbalife cuma nak bertambah sihat n bertenaga. mereka perlukan nutrisi since they're getting older. gigi pun dah tak kuat nak makan macam-macam. kita yang umur 20an ni pun rasa diri perlukan nutrisi. maka parents kita lagilah perlu.

abah memang dari dulu titik beratkan kesihatan. dari kami semua kecil lagi dia paksa anak dia makan sayur, makan tempe, tauhu, minum susu, jadinya aku memang positif sangat yang abah tak akan tolak Herbalife. abah siap paksa adik aku darjah 4 minum shake pagi-pagi. Haha. cayalah abah. sepanjang bulan puasa ni, emak blender je shake so setiap orang kena minum segelas shake time sahur.

kita semua masing-masing dikelilingi oleh orang yang kita sayang. at least, kita semua ada ibu bapa. aku sendiri tak dapat selalu tolong emak ringankan kerja-kerja dia. since aku kerja jauh. tapi aku harap, dengan Herbalife, aku boleh beri sedikit kebaikan supaya emak dan abah sihat sepanjang hayat. InsyaAllah. ubah gaya hidup anda dan yang tersayang sekarang. Tanya Saya Bagaimana. 0177137389.

3 comments:

Kazen said...

Selamat berpuasa :)

Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin said...

kena bawah abah pergi zero2hero ni. wahaaa!

LYAfrina said...

salam ramadhan