Thursday, January 26, 2012

Bercuti Raya Cina

Today dah Selasa. Petang ni akan kembali ke KL.. Atau lebih tepat lagi, putrajaya. Cuti 4 hari dah pun dihabiskan di kampung halaman. Cerita di kampung adalah cerita tentang quality time with family. Happy, senang hati dan nyenyak sekali. Cuma perut aku sedikit alami kejutan sebab kat putrajaya life macam ikat perut. Bila duk umah mak. Makan bedal je semua. Perut asyik rasa tak selesa sebab asyik full je. And esok life kembali ke asalnya. Makan dengan sederhana. 

 2-3hari ni aku dapat batuk sebab makan rambutan. My dad bising bila aku batuk-batuk suruh cepat makan ubat. Dia kalau boleh nak anak dia bebas jangkitan penyakit all time the whole year. Walhal aku plak jenis yang taknak bergantung sangat dengan ubat/panadol.biar sembuh sendiri. Petang ni balik KL aku rasa jalan mesti jem. Harapnya boleh sampai KL before maghrib. terasa cuti macam sat ja. Its ok, Next 2 weeks aku akan balik kampung lagi. Alah. 2 weeks pejam celik je. Kan?

1 comment:

Wanie-san said...

balik kg jumpe family wpun sekejap sgt best..pastu nak balik mula la malas liat gila..huhu