Tuesday, August 2, 2016

Jurugambar Perkahwinan Muar EzyWedStudio


Assalamualaikum. entry ni khas nak share gambar-gambar kawen sahaja. Ok. aku dapat harga yang sangat berpatutan dengan servis untuk hari nikah dan majlis sanding pada dua hari yang berbeza iaitu Jumaat dan Sabtu iaitu harga bawah RM1600.00, cover majlis nikah, majlis sanding dan outdoor.

Fotografer ni aku memang tak kenal and dapat contact pun melalui Google je. aku booking 4 bulan awal dari majlis, kebetulan slot tarikh majlis kami masih kosong. kami cuma deal melalui wassap dan email sahaja. tak ada jumpa pun, aku konfiden dengan hasil kerja beliau melalui Facebook Page beliau iaitu EzyWedStudio. 

Korang boleh search sendiri, dalam Intagram pun beliau guna nama yang sama jugak EzyWedStudio cuma mungkin beliau jarang post latest update sebab team diorang super busy tetiap minggu ada job. But seriously service sangat bagus, sporting sepanjang majlis dan hasil kerja boleh dapat lepas 2 bulan dari majlis. pantas bukan?

customer akan dapat album glass cover, 1 frame gambar (glass jugak), (ukuran tertentu bergantung pada pakej) dan gambar dalam dvd (unlimited) yang telah diedit cantik dan random shoot. fotografer akan snap gambar-gambar suasana majlis jugak bukan gambar pengantin sahaja. 

Ok jom tengok gambar.














ok, ni antara hantaran pihak lelaki dan perempuan. sebahagian je tak upload semua. jujurnya semua hantaran ni digubah sendiri. simple je, beli bekas tu then tampal reben and letak bunga. sempoi je. barang hantaran pun benda basic je. set kosmetik untuk aku takada pun sebab aku memang prefer barang yang memang aku pakai. kalau aku tak pakai buat apa nak letak dalam hantaran kan. 




itu dia Jurunikah kami yang sporting, my husband langsung tak kena interview bertuah sungguh. terus proceed je akad nikah. maybe sebab ada dua pasang pengantin kan takut lama pulak nak habis. untung selamat dua-dua pengantin lelaki tak kena soal apa-apa.

ok, layan jelah gambar kat bawah ni. pengantin lama yang baru nak share gambar kawen. Hehehe.








with my ofismate, masa ni beliau tengah sarat mengandung, lagi sebulan nak bersalin.




this is my friend masa form1-form3 kat SMK Munshi Ibrahim Labis. beliau datang bawa baby boy. Pengantin pun ambik berkat. Hahaha. ni salah satu random shoot.




ok next.





















lokasi outdoor kami ialah di landasan keretapi Labis. rasanya ini je tempat yang macam okay yang paling dekat dengan Felda Maokil. 15minit drive dah sampai. nasib juga cuaca ok sebab masa ni kul 4.30 petang sebenarnya baru lepas hujan. mula-mula dah bimbang jugak takut tak ada peluang nak shoot outdoor, tapi hujan stop masa kami dah sampai sini Alhamdulillah.

ok. itu saja entry kali ini. harap dapat membantu calon-calon pengantin di luar sana yang berminat perlukan servis wedding fotografer di Johor.




No comments: