Saturday, February 7, 2015

Yuran Baru Kursus Kawen.

Hai, lama tak update blog. hari ni I free sikit. Ceh. 

Hari ini 7 Februari 2015. aku berada di Kompleks Kejiranan Presint 16 Putrajaya. I follow my partner hadiri kursus kawen. berlegar-legar kat Presint 16 ni sambil bawak notebook and buku untuk dibaca. Ceritanya yang sebenar adalah aku dah pun ada sijil kursus kawen sebab memang dah hadiri kursus kawen 2 tahun yang lepas. masa itu single lagi sesaja ambik dengan kawan. tapi Alhamdulillah dah ambik awal-awal sebab tetiba yuran kursus kawen naik harga dari RM80 ke RM120. naik 40 ringgit ye kawan-kawan so kalau pergi berdua bayarlah extra 80ringgit perbezaan harga dari yuran yang lama. 

aku daftar secara online di AL-Shahir Management yang anjurkan kursus kawen tiap-tiap minggu di Putrajaya ni. dah daftar sejak 3 minggu lepas which is January n masa itu harga masih RM80 then yesterday Al-Shahir hantar mesej kat phone number bagitau yang yuran dah bertukar harga. niatnya sebenar tak kisah nak hadir kursus ni kali kedua walaupun sijil tu tak ada expired date. tapi bila dapat sms bagitau harga dah naik. I cancel lah nak ambik kali kedua so my partner kenalah pergi kursus ni sorang-sorang. tak apalah marilah redha dengan kenaikan ini. semoga Allah merahmati kita semua yang berusaha mengikuti sunnah Nabi Muhammad SAW. 


No comments: