Tuesday, May 31, 2016

Kursus di PNB Ilham Resort Port Dickson

Assalamualaikum. ok ini cerita awal April 2016, sebenarnya April adalah bulan ulangtahun aku berkhidmat dalam perkhidmatan awam Johor. Alhamdulillah dah setahun. sebenarnya masih baru dan masih banyak ilmu dan pengalaman yang perlu dipelajari dalam bidang kerja ini. kalau ikutkan dalam setahun ni, dah banyak kursus yang aku kena pergi, semuanya berkaitan dengan bidang kerja. tapi macam tau je aku memang suka berjalan, so kursus ni bagi peluang jugak kat aku untuk ke sana sini melihat tempat orang. Kursus kali ni bertempat di PNB Ilham Resort Port Dickson Negeri Sembilan. Jadi aku kongsikan sikit gambar-gambar lokasi kursus kami kali ini.



 orait. ini adalah view dari apartment kami. ada kolam renang and of course boleh mandi tapi waktu siang sahaja. pakaian mandi haruslah sopan. menjolok mata tidak dibenarkan. 


sebabkan peserta kursus ni lebih dari 50 orang so jabatan sewakan apartment.satu apartment ni macam kita sewa homestay la. ada 3 bilik. satu bilik ada dua katil. setiap bilik ada bilik air sendiri.


bilik air selesa. ada water heater. siapa sejuk boleh mandi air panas. 



ok ni macam ruang tamu n ruang meja makan. ada ruang solat jugak. agak luas. 



pada aku resort ni sangat sesuai untuk venue kursus, reunion atau segala macam perjumpaan yang melibatkan rombongan. ni Gazebo yang boleh disewa untuk buat barbeku and karaoke. actually kitorang takde aktiviti tu tapi ada rombongan lain yang buat aktiviti tu.



ini view di kawasan belakang resort, boleh direct nampak laut dan pantai. 



ni kawasan dewan kuliah. 80% aktiviti kursus kami adalah disini.


PNB Ilham Resort ni jugak ada pakej makan sekali. makanan sarapan, tengah hari and malam adalah sangat sedap sebab diorang sajikan masakan kampung. sangat menepati selera. tak payah susah nak carik makan kat luar resort. lagipun dalam apartment dilarang memasak kecuali masak air je.

orait. sebenarnya itu saja nak update untuk kali ni. tentang harga boleh contact sendiri dengan pihak resort and tanya direct. sebab harga yang kami dapat berkemungkinan tak sama sebab kami sewa dewan sekali. sekian saja update kali ini. jumpa lagi di lain entry. 

1 comment:

Nur Misnan said...

Not bad. Oklah utk sesiapa yg suka bercuti dan cari tempat yg ersesuaian. Boleh cuba nanti. Thabks for sharing here dear