Sunday, June 1, 2014

Aku Rindu



Salam bahagia. 1 Jun 2014. memasuki pertengahan tahun 2014. pantas. hari ni cuti, tiada aktiviti. berseorangan saja di rumah sewa di Putrajaya. tak ke mana-mana, sebab Putrajaya tak ada event best minggu ini. rutin weekend jika tidak balik kampung adalah sama sejak setahun lalu. kalau Putrajaya ada event best, kami mesti pergi. kalau tak ada, kami pergi makan sahaja. 

Bangun pagi ni, terasa nak bukak photos yg auto save ke akaun Google+ saya, gambar sejak 2011. lama betul smartphone Samsung Galasy S ni berkhidmat dengan saya. ini bukti bahwa saya ini pandai jaga barang, cermat orangnya. kahkahkah.

gambar dalam phone dah didelete, beribu-ribu gambar. tapi sebab auto save ke Google+ punya galeri foto, jadi semua gambar masih selamat disimpan didalam email Google saya. jadi ini sesi throwback, dimana saya tak sempat nak blogging sepanjang lewat 2 tahun kebelakangan ini. 



ths is my 1st time merasa aiskrim Baskin Robbins. dekat Alamanda, tahun 2012. masa ni dating dengan my sister. for me aiskrim ini tak sehebat harga dia. jadi saya memang tak akan beli lagi. tak berbaloi pun bagi pendapat saya. 2 scoop 16 ringgit. baik makan McD. Leulz.


this is me, with my sister, masa ni nak balik kampung, pun tahun 2012. and sekarang dah lupa bila last time kami balik kampung bersama-sama. my sister pun now dah kerja as nurse kat PPUM, dah ada boyfriend yang boleh teman jalan-jalan. haha, how sentimental I am, rindu masa-masa she needs me as teman kat KL. we went to MidValley, shopping, movies etc. Sobs.




ni gambar masa zaman aktif blogging 2010 kot, dengan blogger Jard. Ya Allah masa ni saya sangat kurus slim mungkin beratku 47kg sahaja. rindu blogging sebenarnya, tapi now memang masa dah tak ada. atau dengan erti kata lain, saya tidak meluangkan masa untuk berblog.

selfie dalam tandas yaw. pastikan tandas adalah lawo berkilau. zaman remaja tahun 2011 kot. no komenlah ini memang zaman kebudak-budakan. dah tua-tua tembam sekarang ni kosser nak selfie. ai malu. 


ini pun gambar 2012, dengan colleagues, kami makan-makan kat McD Alamanda. now saya sendiri dah lupa bila last time saya hang out dengan kawan-kawan. masing-masing dah ada jalan sendiri, dah ada pasangan, famili, n babies. everytime nak jumpa, ada je halangan. ya, halangan komitmen lain yang lebih penting. am I really growing old?


last sekali, gambar satu famili lengkap kami. kakak dah berkeluarga, adik-adik pun dah berkerjaya. susah nak cuti, nak spend masa sama-sama. last kami sekeluarga semua berjumpa adalah Syawal tahun lepas. itupun sekejap je. semoga Allah beri kami lebih banyak ruang dan peluang untuk habiskan masa bersama-sama. 



p/s: mungkin gathering besar-besaran ahli keluarga dan kawan-kawan adalah masa wedding sendiri kelak. :)




1 comment:

Anonymous said...

weh..rindu ko...
bila ko nak dtg trg haha..
aku pn dah lama x tulis blog..dah deactivate dah pun

-yatieswissoven-