Saturday, February 1, 2014

Februari 2014.

Alhamdulillah. sudah berlalu 1/12 dari tahun 2014. Januari sangat awesome. Welcome Februari.

syukur atas segala yang Allah kurniakan. yang sakit, yang bahagia, dua-dua ujian dalam kehidupan. positif ja dengan apa yang mendatang. Alhamdulillah dapat bercuti panjang sempena Chinese New Year, aku cuti dari Jumaat hingga Selasa. now sedang berselesa di kampung segamat. mr.Arr-ogant pun berselesa dikampung halaman beliau di Kelantan. pulang ke kampung masing-masing sementara masih bujang. 

rindu Kelantan, harap dapat ke sana lagi bulan-bulan akan datang. 

my dad tahun ini sudah masuk umur 59, tapi kena panggil berkursus 4 bulan di Perak. jauh dan lama. semoga beliau dapat sesuaikan diri 'membujang' di sana. kat rumah ni semua mak yang uruskan. ikutkan hati aku pun nak bercuti lama untuk teman mak kat rumah. tapi apakan daya, komitmen membatasi. ini baru komitmen kerja, belum lagi komitmen berumahtangga.

sudah Februari, perlu betul-betul fokus dan berusaha. aku yang tak terdaya ni hanya pertolongan Allah dan doa dari ibubapa yang sangat aku harapkan. taknak cakap banyak. semoga Allah permudahkan urusan kami ke arah kebaikan. Aminn.








No comments: