Tuesday, October 30, 2012

Cerita Terkini

1. Penulis adalah pengedar aktif Herbalife. Jangan segan-segan nak tanya anything pasal produk. Tanya pun free. Tak close deal pun tak apa. You can always ask me. Always. 0177137389. Walau dimana anda berada. Saya akan sedaya reply. 2. Penulis akan berhijrah semula ke KL. Bakal tinggalkan Putrajaya tidak lama lagi. So orang KL. Meet me untuk free body evaluation dan boleh tanya banyak bagaimana Herbalife boleh bantu ubah hidup anda. Kita set temujanji. Serious people only! Saya free setiap hari dari 10 pagi hingga 2 petang. 3. What else, cerita lain nya. My sister kat PPUM dah start consume Herbalife sejak bulan lepas. Dan dia boleh saving more sebab tak payah susah-susah beli makan sarapan n dinner. Adik2 kat universiti yang nak jimat sambil lose weight jugak. Anda boleh. Ask me how! 4. Adik yang sedang bercuti semester sedang menemani aku di KL selama sebulan. Dia nak belajar hidup. Nak cari pengalaman. Ya. Pengalaman bukan boleh dapat kalau hanya duduk rumah online 24/7. Pengalaman harus dicari dengan meneroka something new in life. No pain no gain. *Rasanya itu sahaja cerita terkini. Dah habis untuk bulan Oktober. Welcome November bulan kelahiranku. Ewahhhh.

Wednesday, October 17, 2012

Make Up Dengan Herbalife

Ini Face Quencher Herbalife yang jadi teman sejati kulit muka setiap hari. Fungsi dia bagi semburan segar pada kulit. Mulanya macam tu sahaja. Bila rasa nak mengantuk, sembur. But since a month ago, Face Quencher dah jadi komponen asas make up. How?
Dah lama dah aku pakai compact powder 2 way foundation ni. Bedak ni if kita basahkan span dia sikit and sapu bedak ni ke muka, memang macam kita pakai bedak asas. Tapi basahkan span n terus simpan bedak akan jadikan span tu tak elok sebab lembab all the time. So cara baru nak pakai bedak 2 way foundation adalah dengan semburkan face quencher kat muka terlebih dahulu. Lepas tu terus sapukan bedak. Jadi span pun tak lembab sebab kita tak kenakan air pada span. Tapi dapat hasil yang sama. Macam pakai bedak asas. Weehoo. 2 way foundation ni sebenarnya lebih jimat sebab kita akan guna sikit sahaja bedak tapi ianya kekal lama pada kulit berbanding bedak biasa. Siapa nak order Face Quencher Herbalife untuk make up asas harian. Pun dialukan. Contact me 0177137389.!

Friday, October 5, 2012

Samurai Dan Sakura

Hai hai hai. Bukan pedang Samurai. Tapi burger McD Samurai yang aku try sebab katanya limited time only. Macam prosperity burger lah konon-konon. Tapi for me, Samurai ni hanya boleh dapat 5/10 markah. Sungguh burger yang biasa-biasa saja. Sayur pun kurang, dan sos yang salut daging tu manis macam kicap manis. Tapi air Sakura tu okay-okay la jugak. Memang hanya akan makan sekali ini saja. Sebab saya suka yang pedas-pedas macam Chicken McDeluxe. Oh ya. Ini hadap fast food hanya sekali sekala. Untuk bila teringin. Sebulan sekali dua sahaja. Jangan hadap dia hari-hari. bahaya. Minum shake n tea mix hari-hari tak apa. Siapa nak slim, fit, kulit cantik, dan boleh hadap fast food sekali sekala tanpa risau kan berat badan. Jom join keluarga Herbalife. Ask me how. 0177137389.

Wednesday, October 3, 2012

Misteri Handbag

Ini semalam punya gambar. Sempena hashtag #MisteriHandbag di laman Twitter. So what is it inside my bag?. (purse, perfume Cosway, Miyami compact powder, Mary Kay foundation, lipgloss Avon, kunci rumah, charger, earphone, brooch, pengepit kuku, pen, Herbalife pin, Herbalife Face Quencher, Omega 3 fish Oil).