Friday, August 31, 2012

Merdeka 55 Untuk Generasi Kita.

Assalamualaikum. Semoga sejahtera semua. Alhamdulillah. Hari ini adalah ulangtahun Hari Kemerdekaan Tanah Melayu kita. 31 Ogos 2012. Dah 55 tahun kita menyambut kemerdekaan. Tapi nikmat kemerdekaan saban tahun semakin tidak diendahkan. Sebenarnya bukanlah nak masing-masing patriotik sangat. Tapi janganlah politikkan sambutan kemerdekaan. Nak berhimpun BERSIH ke KOTOR ke. Kenapa di Hari Merdeka. Generasi kanak-kanak hari ini. Apa yang kita fahamkan mereka tentang erti kemerdekaan?. Imagine budak 10 tahun Google image of 'malam 31 Ogos 2012'. and the result is *gambar jalur gemilang sudah bertukar, *gambar pemimpin dipijak. Zaman kanak-kanak anda suatu masa dulu. Bagaimana anda menghayati erti kemerdekaan negara?. Jangan selfish. Patriotik jangan dicemarkan dengan isu politik yang huru-hara. Fikir panjanglah untuk generasi kanak-kanak hari ini. Bukankah mereka adalah bakal peneraju negara kita di masa depan.?

Tuesday, August 28, 2012

Bagaimana Saya Boleh Bantu Anda.

Salam to all readers. Masih beraya?.. dah start ganti puasa?. penulis pun belum start. Tapi InsyaAllah akan start dalam masa terdekat. Ok. Now nak share sikit. Apa perasaan aku bila face dengan orang yang selalu mengadu sakit-sakit, kurang cergas, selalu mengantuk, muka ketat, kedekut senyum. Bila aku berdepan dengan sesiapa yang ada ciri-ciri tersebut. What comes to my mind is. Mereka ini kurang nutrisi. Tubuh badan mereka sedang menderita. Mereka stress. Sampai nak senyum pun. Mahal sekali. Dan aku..... Meronta dalam hati. Meronta-ronta nak tolong diorang. Dear all, if only you guys can give me only one chance, let me help you. You can change the 'old you'. Seriously nutrisi Herbalife banyak mengubah diri aku. Bukan ubah luaran badan sahaja. Tapi yang paling penting adalah dalaman. Kesihatan, semangat, dan minda. Badan cergas otak cerdas. Sebab tu Herbalifers ada keinginan kuat untuk help people. Tapi if anda tidak mahu dibantu. We cant do anything. Nak berubah, nak mulakan good habit, jangan tunggu perfect time. Jangan kata belum masanya. Tunggulah next year. Tunggulah sakit dulu. Lagi lama kita delay, lagilah kita tak dapat apa-apa. Dalam Herbalife, kami coach anda. Apa yang anda nak ubah, kami sedaya bantu. Kami tak akan tinggalkan anda. Even doktor kat klinik sekalipun. Anda pergi klinik and ambik ubat, lepas tu doktor tak akan peduli anda selagi anda tak datang semula pada diorang. Selagi tak kronik, tak ada yang peduli. Now. Decision is in your hand. Ubah life anda dengan nutrisi with free coaching. Ask me How. 0177137389.

Wednesday, August 22, 2012

Wordless Wednesday #Raya2012


Selamat Hari Raya dari penulis dan keluarga. 


p/s:- mohon maaf jika selama ini ada salah silap secara sengaja atau tak sengaja. kepada yang nak slim lepas raya. jom start program Herbalife, contact me 0177137389. 





Wednesday, August 15, 2012

Wordless Wednesday.


pengguna smartphone sekalian terutama yang muda mudi. sila terasa. Hahaha!



Wednesday, August 8, 2012

Herbalife:- Testimoni Diri Sendiri

Haaa. This is me. Yg baju purple tu sebelum Herbalife. Hampir 55kg. Ini pun gambar dah cover dah kegemukan sebab tu gambar mengiring. Perut sebenarnya buncit tapi tarik nafas cover. Double chin pun cover dengan tudung. Masa ni I hate camera. Tapi dah setahun tak jumpa my friend paksa tangkap gambar.
Ni gambar terkini. Baju kurung dah longgar.lagi-lagi tang lengan. And berat sekarang is 49.2kg. Turun lebih 5kg. Tak payah pakai ketat nak tunjuk dah slim. Pakaian longgar pun still boleh nampak good result.
Serius tak pernah mimpi boleh dapat berat bawah dari 50kg. Tak ada rahsia. Memang cuma gantikan normal breakfast/sahur dengan shake. Di samping minum banyak air putih. Makan nasik buka puasa tetap makan.
Dan ini umur badan yg the latest. Umur dalaman badan ni macam petunjuk tahap mana badan kita cergas. Sebelum consume Herbalife, umur dalaman badan aku 30 lebih. Dah tahap makcik. sangat kurang cergas. Dulu memang cepat je penat. After Herbalife Alhamdulillah bertenaga je badan. Amazing tak?.. umur dalaman lebih muda 3 tahun dari umur sebenar. So this is Herbalife, macam jadikan kita seseorang yang baru. Nutrisi bantu kita balance balik badan kita sesuai dengan umur dan ketinggian. Yang penting maintain sihat. Boleh lose weight, gain weight, sihat, ceria dan positif. Alhamdulillah. Jom saya ajak semua readers saya tukar menu makan pagi anda dan be a new you. Contact me 0177137389. Tanya saya bagaimana.

Monday, August 6, 2012

Kulit Cantik Dengan Nutrisi

Ok. Jom ambik tau apa kesan baik nutrisi kepada kulit. Sejak aku consume Herbalife, selain dari berat lemak turun dan jisim otot naik, kulit pun berubah jadi cantik. Kulit makin glowing. And bila time period sekalipun. Jerawat tak naik. Sebab nutrisi ni beri makanan kepada sel-sel kulit. Sel kulit kita dapat digantikan dengan cepat dan cantik. Jadi siapa yang ada masalah kulit, jerawat kronik, resdung dan sebagainya, nutrisi boleh membantu anda. Nutrisi Herbalife adalah apa yang anda makan. And one of my friend yang ada masalah jerawat kronik, dia tambah makan supplement Omega 3 fish oil Herbalife. Memang kulit muka dia sangat improve. Pemakanan sangat membantu kesihatan kulit, kalau make up semua tu ada bahan kimia yang sooner or later makin 'menuakan' ur skin. Nak awet muda, ceria cantik semulajadi, must try consume Herbalife. Tanya saya bagaimana. 0177137389

Sunday, August 5, 2012

Berlalunya Separuh Dari Ramadhan

Alhamdulillah. Gembira dah lalui 15 hari Ramadhan. Tapi sedih sebab pengisian dan pembangunan jiwa masih tandus. Masih kurang ibadah. Sedekah pun cuma sikit-sikit. Malahan kurang menyebarkan salam sebab asyik ponteng tarawih di masjid/surau. Muka asyik ketat kononnya letih berpuasa sampai tak boleh nak senyum. Lepas Subuh masih bermalasan liat nak baca ayat-ayat Allah. Kita hanya ada kurang dari 15 hari saja lagi tapi segalanya masih terlalu banyak yang kurang untuk bulan yang begitu mulia Allah hadiahkan kepada kita. Ramadhan ini, sangat rugi jika dilalui hanya dengan rasa lapar dan dahaga. Ya Allah. HambaMu ini hamba yang alpa dan leka. Untuk Ramadhan yang masih berbaki. Jom sama-sama rebut. Topup amalan yang kurang sana sini. Bersama kita muhasabah diri.

Thursday, August 2, 2012

Untuk Yang Nak.

My upline pernah cakap, kita tak cari orang gemuk, kita tolong orang yang serius nak. Nak apa?.. nak lose weight, gain weight dan apa juga yang mereka nak. So jangan risaukan mereka yang gemuk-gemuk kalau diorang pun tak risaukan diri diorang. Sebab bukan semua orang yang overweight ni nak lose weight. Tapi ada yang tak berapa nak gemuk (macam aku misalnya) tapi nak lose weight sebab tak selesa kalau seluar ketat. Kalau slim seluar pakai pun longgar. Itu best. So everyone ada alasan tersendiri kenapa. ada orang yakin dia boleh lose weight dengan senaman dan kurangkan makan. Go ahead. Try ur best. Tapi bila dah turun few kilos tu. Jom cek dengan saya apakah yang turun. Air ke, muscle ke, fat ke.. hihihi. So guys. Apa yang anda nak?.. tanya saya bagaimana. 0177137389.!

Wednesday, August 1, 2012

Selepas 10 hari Berpuasa Dengan Herbalife

Visceral fat turun dari 4 ke 3. Visceral fat ni adalah lemak yang membaluti organ anda. Kalau lagi tinggi, lagi tebal lah lemak tu. Maka lagi sempit darah nak lalu. Haa. Lagi bahaya. Kalau darah tak jalan maknanya oksigen tak dapat diangkut ke seluruh badan. Ingat. Kita boleh hidup tanpa makanan selama 7-14 hari. Tapi kita akan mati tanpa oksigen tak sampai berapa minit pun. Sebab tu visceral fat ni orang panggil dia silent killer! Then macam mana nak tipiskan visceral fat ni?. Minum shake every morning! Minum tea mix everyday. Herbalife adalah nutrisi untuk menjauhkan kita sejauh-jauhnya dari penyakit. Anda tentukan! Hidup sihat dengan Nutrisi Tanya saya bagaimana. 0177137389.