Thursday, July 26, 2012

malam 7 Ramadhan..




6 Ramadhan telah tinggalkan kita. Adakah cukup puas hati dengan amal baik kita sepanjang 6 hari yang lalu?.. Buka puasa boleh bermewah, amal kebaikan kita mewah atau miskin? Sama-sama kita muhasabah diri. Mantapkan ibadah dengan berpuasa bersama nutrisi. Tanya saya bagaimana. 0177137389.

Wednesday, July 25, 2012

Mereka Yang Tersayang

Assalamualaikum. Salam Ramadhan.

Alhamdulillah dah masuk hari kelima kita berpuasa. syukur Allah masih beri nikmat menyambut Ramadhan, InsyaAllah dengan ketaqwaan. Amin. baru-baru ni, penulis balik kampung untuk sambut 1st Ramadhan dengan famili. yang eksaitednya. balik kampung siap bawak penimbang Tanita. timbang ahli keluarga satu-satu. dah jadi wellness coach, kena coach famili dulu. Haaa. seminggu sebelumnya memang dah bawak dah stok Formula 1 n Formula 3. perisa Chocolate, Coppucino n Strawberi.

I didnt tell my dad pun pasal Herbalife ni. (tak pandai nak explain dekat abah).but I talk to my mom. kenapa aku consume and kenapa aku nak orang kesayangan aku semua consume this product. I love my family. aku cuma nak mereka sihat. then.emak yang cerita kat abah pasal Herbalife. abah tak cakap banyak, terus suruh emak buatkan shake! Alhamdulillah setakat ni mak abah memang bebas dari sebarang penyakit. tak ada darah tinggi ke kencing manis ke. Abah dah 57 emak 49.

Abah memang masih kuat (berkebun time puasa sangat selamba) tapi emak kerap letih, sakit pinggang. (normal la perempuan yang ada 8 anak). emak berat 51.5kg. tinggi 154cm. abah 66kg tinggi 164cm. emak n abah memang ideal weight. so consume Herbalife cuma nak bertambah sihat n bertenaga. mereka perlukan nutrisi since they're getting older. gigi pun dah tak kuat nak makan macam-macam. kita yang umur 20an ni pun rasa diri perlukan nutrisi. maka parents kita lagilah perlu.

abah memang dari dulu titik beratkan kesihatan. dari kami semua kecil lagi dia paksa anak dia makan sayur, makan tempe, tauhu, minum susu, jadinya aku memang positif sangat yang abah tak akan tolak Herbalife. abah siap paksa adik aku darjah 4 minum shake pagi-pagi. Haha. cayalah abah. sepanjang bulan puasa ni, emak blender je shake so setiap orang kena minum segelas shake time sahur.

kita semua masing-masing dikelilingi oleh orang yang kita sayang. at least, kita semua ada ibu bapa. aku sendiri tak dapat selalu tolong emak ringankan kerja-kerja dia. since aku kerja jauh. tapi aku harap, dengan Herbalife, aku boleh beri sedikit kebaikan supaya emak dan abah sihat sepanjang hayat. InsyaAllah. ubah gaya hidup anda dan yang tersayang sekarang. Tanya Saya Bagaimana. 0177137389.

Sunday, July 22, 2012

Herbalife, changing people's lives.

Alhamdulillah. next week genap sebulan kehidupan aku sebagai Herbalife Distributor. walaupun cuma sebagai Senior Consultant sahaja, for me, Im growing with Herbalife. belajar dan belajar. praktis dan praktis.  sikit-sikit tetap ada peningkatan. hari demi hari aku gain knowledge, and experience. 

dah lama tak 'hidup' dalam peningkatan. dulu masa belajar, kita rasa kita makin maju bila makin tinggi tahap kita belajar. lepas PMR, SPM, pastu Asasi, Degree and so on. tapi bila dah masuk zaman kerja, kita susah nak nampak yang kita ni naik level, gaji bulan lepas adalah sama dengan gaji 3 bulan akan datang. pangkat tahun ini masih sama dengan pangkat tahun lepas.colleague pun, masih muka-muka yang sama kita hadap dari awal tahun. betul tak?

but in Herbalife, we can grow everyday. and kita lihat environment kita pun, people are growing. ilmu bertambah, pengalaman bertambah, kenalan bertambah, dan income bertambah. juga tanpa kita sedari, kita improve diri kita, dari segi kesihatan, pemikiran, emosi dan cara kita bergaul dengan orang. tak kira siapa, kakak, abang, makcik, pakcik. nenek mungkin. dan paling berharga, kita semakin dekat dengan famili, terutama parents. all this thing, tak sure if I can get it kalau tak join keluarga Herbalife. seriously.

so people out there, especially to my lovely readers. How you know Herbalife is not for you?..  I wasn't know it too before. but seriously speechless sangat, after 'kenal' apa itu Herbalife, ianya bukan sahaja tentang produk nutrisi terbaik dunia, ianya ada banyak lagi. anyone can join us, give a try. you wont regret. contact me. 0177137389 and mention Herbalife if you are interested.

p/s:- Selamat Menyambut Ramadhan.



Monday, July 16, 2012

Herbalife for my mom.

sabtu ahad baru-baru ni. aku balik kampung kat Segamat. then this weekend pun InsyaAllah plan nak balik lagi. tak pernah nak balik 2 minggu berturut-turut then my dad pun suruh my mom ask me. kenapa tiba-tiba asyik balik je ni?. Haha. sebab ur daughter sekarang sebenarnya mampu nak balik setiap minggu. sebab since join Herbalife. Alhamdulillah. sudah mampu untuk selalu pulang ke kampung. Hebat tak Herbalife? Alhamdulillah Allah bukakan hati untuk jadikan Herbalife sebahagian daripada hidup aku. dengan Herbalife Allah anugerahkan kesihatan, kestabilan hidup dan jalinan kasih sayang sesama keluarga.

siapa kat sini sayang mak ayah dia?.. semua orang sayangkan parents dia rite?.. I love my parents. justeru aku harap dapat beri sedikit kebaikan kepada mereka. nak hadiahkan cucu, aku belum kawen lagi. (InsyaAllah next year kawen). so for now. aku hadiahkan shake Herbalife untuk emak. my mom ni memang slim. so dia bukan ambik lose weight programme. tapi mak ni kurang makan. mak makan sikit-sikit je. tapi mak buat banyak kerja. dah 5 tahun jadi pengasuh anak jiran. then.nak uruskan rumah lagi. uruskan adik-adik manjaku yang semuanya harapkan emak. so emak selalu penat. sebab tu my mom ni slim. dahla makan pun kurang. kerja lebih.


jadinya Herbalife untuk emak adalah program breakfast dengan shake. supaya emak dapat cukup nutrisi. cukup sihat dan bertenaga. tak sakit pinggang selalu. Herbalife for all ye kawan-kawan. ianya bukan ubat kurus macam AcaiBerry ke Alpha Lipid ke. Herbalife ni produk nutrisi untuk kehidupan yang lebih baik. yang kurus boleh gain weight, yang gemuk boleh lose weight, yang ideal boleh maintain and sihat. siapa yang jiwa kacau and tak jelas tentang Herbalife weight management programme. you all should try sendiri. kita set appointment and you all boleh ask me banyak-banyak face to face or voice to voice. try Herbalife now, call my no 0177137389.

Tuesday, July 3, 2012

Mael Lambong tak makan rasuah.


untuk pengetahuan dan untuk catatan peribadi, this is our 1st time dating tengok wayang. so kena catat dalam blog. tarikh 1 Julai 2012, hari Ahad. di Alamanda Putrajaya. aku sendiri dah sekian lama tak.masuk panggung. last tengok wayang adalah bulan Syaaban tahun lepas. so dah setahun. bukan xnak tengok. tapi busy terlampau. and bila ada masa free, cerita kat panggung pulak tak best. ahaha..
sebelum tengok wayang. makan dulu. our favret food iaitu set Asam pedas. di food court Alamanda. makan nasik jauh lebih baik dari makan fast food yang banyak pengawet tu. mr.teddy dah lebih sebulan 'puasa' dari fast food. sebab I brain wash dia yang makan nasik much more better. aaaa. siapa kata diet dengan herbalife tak.boleh makan nasik?..
ini sedutan filem S.A.M. iklan sebelum wayang Mael Lambong start. trailer dia macam best gila. bukan filem jiwang tapi filem cinta dan aksi. biasalah kalau namanya karya anak Yusof Haslam. over all untuk Mael Lambong. aku bagi 8/10 bintang. movie ni tak.boring langsung and plot cerita menarik je setiap masa. Zizan.memang terbaek! tahniah Ahmad Idham.dan Excellent Pictures!