Friday, April 27, 2012

Aku Terima Nikahnya..



22 April 2012. termeterailah janji. cewah.. sah. sah. dah sah dah jadi suami isteri yea. Congratulations. Barakallahulakuma kepada pasangan Siti Nurfairus dan Mohd Syafie. semoga berbahagia hingga ke ahir hayat. Aminnn. Jom tengok sedikit gambar.




eh. my sister dah bergelar Puan. see my dad punya senyum. 1st time dapat menantu. Hihi. nikah pada hari yang sama dengan majlis kenduri pengantin perempuan. 



adik-adik perempuanku. ada 5 kesemuanya. comel-comel macam kakak dia jugak. Err.err.




adik perempuan yang belajar nursing kat PPUM. our grandmom sebelah emak. dan Cik Nursarah. masih Cik ye saudara saudari. :p




our family. 10 kesemuanya. kalau 10 ni ada kat rumah. we are totally complete. dah meriah dah. tapi now dah bertambah ahli. Hi brother in law. Welcome to our family. sekarang dah 11. next year. 12 plak. Aaaa.




tak payah komen. ni foto kenang-kenangan semua pengantin pun ada bergambar cenggini. :p




happily married. ewahhh. 



ok. ini namanya bergambar ambik berkat. abang ipar yang snap gambar ni. so berkat sorang snap sorang bergambar bersama. moga tahun depan sampailah giliran saya. HeHeHe.


majlis pihak perempuan Alhamdulillah berjalan lancar. cuaca tak lah panas sangat. dan habis je majlis jam 4 petang. hujan pun menderu turun dengan lebatnya. serius sama kes dengan masa kakak bertunang dulu. selesai je majlis terus hujan lebat. hujan rahmat barangkali. 



p/s:- kesemua foto di snap menggunakan android Samsung Galaxy S Plus kepunyaan penulis. tiada sebarang edit dilakukan. 

Thursday, April 19, 2012

Kaira





Kaira. 7months. 

waktu pagi saya mengajar, tapi hobi saya petang-petang adalah melayan baby. sangat seronok main dengan babies walaupun baby-baby ni bukan pun anak saya. Hehehe.


Wednesday, April 18, 2012

Friday, April 13, 2012

600 gram.


Hi readers. lama tak update. penulis sibuk menyibukkan diri. err. actually kenalah sibukkan diri sebab for the time being. aku berada dalam fasa hendak melupakan seseorang. jadi walaupun tak sibuk mana. tapi kena buat-buat sibuk. penuhkan jadual macam menteri. siapalah tu yang hendak aku lupakan. macam tak pernah cerita pun. Lalala.


Ini gambar-gambar hari Rabu dan Khamis. yea. Rabu hari tu aku turun KL. teman kawan cari buku rujukan. 


salah satu kedai buku, sekitar Jalan Tar.



RM 5.50sen. at Pertama Complex




ni taktau harga. sebab kawan yang belanja. somewhere kat Selayang. lepas jalan kat Masjid India and Sogo. my fren yang duduk KL ajak pergi minum-minum.




that day, aku minum dua gelas jus, 1st jus tembikai, and keduanya jus mangga. jus kedai ni memang terbaekkk!



and inilah kedai dia. kami kenyang minum jus je hari tu. sampai kembung perut.



sejak hampir dua bulan ni. pertambahan berat badan sebanyak 600 gram SAHAJA. my weight sekarang is 50.8kg. sebenarnya macam tak percaya. ingatkan akan naik banyak sebab I eat a lot. I enjoy my food. 



aktiviti jalan kaki petang-petang memang still buat. cuma bukanlah setiap hari. tapi adalah 3 kali seminggu. kalau rajin. 5x round tasik ni. kalau malas. 2x pun cukup. Haha.


Sekian saja. Wassalam.

Monday, April 9, 2012

my weekend..


salam sejahtera to all readers. 

weekend baru ni buat apa selain dari melayan ABPBH?.. amacam. puas hati dengan keputusan pemenang-pemenang popular?.. *penulis tak puas hati satu je. jadah apa Tasha Shila boleh menang?.. eauww. kami fans Izara Aishah okay!

ok. ok. tutup lah cerita pasal ABPBH. Aaron Aziz yang menang dapatlah Nissan Teana. kita dapat apa?.. dapat hiburan lepas tu zero.

ini just simple update nak share gambar. so readers jom layan gambar-gambar weekend baru-baru ni. 




francais Otai kat food court Presint 9.. bukan aku yang beli burger memalam ni. my friend.



mangga manis dari pasar malam. sekilo 6ringgit. time kupas dia dah terover masak. so kami makan guna garpu. tapi memang manis. sedap sangat.



tumis sayur dengan telur. hari Sabtu tengah hari main masak-masak.




ayam masak kicap. sekarang ni kalau beli ayam memang ambik bahagian daging je. taknak kulit ayam.




berjalan di hari Ahad, teringin donut and black coffee. kat Alamanda Big Apple sebelah je dengan Starbucks. actually kedai Big Apple too small untuk lepak. so kita lepak lah Starbucks. 


ok. itu je update kali ni. dadaa.



Friday, April 6, 2012

Instagram for Android


Hey readers. bertemu kembali. anyway. this is just simple update je. semua orang pun dah tahu yang Instagram kini tidak lagi eksklusif untuk Iphone sahaja. now Instagram application dah masuk ke android kan. so. so. orang 'epal' takyah nak eksyen sangat dah eh. sebab banyakkkk lagi foto dari android yang jauh lebih cun sebab kamera android banyak kan yang much better dari kamera apple?.. 

err. tak. tak. bukan nak gaduh dengan pengguna Iphone. tapi geram gak bila banyak suara bunyi diorang ni gelakkan pengguna Android sebab baru nak ada Instagram kan. padahal benda-benda ni semua dunia je pun kan tak payah nak gaduh or eksyen sangatlah seharusnya. :p actually masing-masing punya pilihan lah. tak payah nak gelakkan sesama lain. not good you!



bunga di taman larangan. berhampiran tempat saya tinggal. ceh. aku tanam bunga kot?




sunset. presint 9 Putrajaya. snap masa balik dari jogging.


ok. ini antara dua gambar dari Instagram penulis. from Samsung S plus pembelian ayahanda. err. bolehlah kalau nak follow-mollow kita. sila follow ye. nak follow senang je. follow jugak Twitter puteri_biru. dah siap kan.!


p:s- ada talent tak jadi jurufoto?.. bhahaha.

Thursday, April 5, 2012

A pair of shoes. If U still remember.


remember?.. this shoes?


I got this shoes. one year ++ ago. from someone special. yep.  special at that time. but he is no longer my special one since 2012. 

walaupun almost everyday aku pakai kasut ni. ianya masih elok. Tropicana Life memang jenama yang bagus kot. I think so. pergi exercise round tasik pun pakai kasut ni. haha. *sebab exercise tu dapat la turun beribu gram jugak kan.

aku cari balik kasut ni kat kedai Tropicana Life tapi dah tak ada design camni. sedih ah. sebab kasut ni sangat selesa untuk kaki aku. kelak mesti kasut ni akan tamat riwayat. so I plan to buy new one. siapa ada perasan mana nak dapat kasut yang lebih kurang sama design camni?.. please tell me. 

p/s:- plan nak beli sport shoes lah. bagi semangat pusing tasik sampai 10 round. muahaha.