Saturday, March 24, 2012

Perutusan Raja Sehari.


hi readers. Salam bahagia di hujung minggu. weekend ni penulis berweekend di Putrajaya je. tak ke mana pun. sebab belum gaji. *muahaha. actually kalau dah gaji ingat nak pergi Masjid Jamek. nak shopping untuk wedding. 

bukan wedding aku peh-lis eh jangan salah faham. aku plan nak beli dua pasang baju untuk kenduri kawen my sister next month. satu pakai masa kenduri rumah perempuan and satu lagi pakai masa kenduri rumah pengantin lelaki. my only sister is getting married. semua orang happy sebab this is the 1st time walimatul urus in my family. lagipun kawen kan, siapa tak happy? 

kad jemputan perkahwinan.

dan tarikhnya adalah 22 April 2012. so tak sampai sebulan pun lagi. last week masa balik kampung dah 'huru-hara' dah rumah mak. majlis kawen is something big bagi ibu-bapa pengantin. macam-macam nak kena setel. 

last week masa aku balik, my dad tengah sibuk uruskan senarai jemputan. bajet dalam 2500 jemputan. macam ramai. but I dun know. selama ni pergi kenduri kawen aku tak pernah nak peduli berapa ramai jemputan orang tu. mungkin 2500 tu adalah jumlah yang biasa.

so dalam banyak jemputan tersebut abah boleh mintak anak-anak dia yang kaki Facebook ni jemput saudara mara and kawan-kawan melalui Facebook. seriously takda pun nak tanya pendapat kakak aku pasal jemput-jemput guna Facebook ni. direct je arahan dia.

tak boleh blah mintak search kan nama penuh kawan-kawan dia suruh add then boleh la invite melalui Facebook. tapi macamlah semua kawan or saudara ada Facebook kan. abah sendiri pun bukannya ada akaun Facebook. pfft.

no.no. rasanya abah dengan mak takkan ada akaun Facebook. coz for them kalau berkeperluan nak use Facebook, anak-anak dia semua ada Facebook. suruh anak je macam kes perutusan kawen ni. haha. tapi kalaulah abah ada akaun Facebook. for sure dia boleh akses blog aku yang mengarut ni wakaka!


an apple a day.......


my lunch today. masak sendiri ayam masak merah, ikan kering and tumis kubis.


bab kenduri kawen ni, sebenarnya kalau ikutkan memang nak jemput semua datang. tapi kalau jemput pun belum tentu datang. tapi jemput jelah semua datang. siapa rasa nak datang, datang. so jemput datang ye semua. err, kalau tak dapat datang, kirim jelah salam keruk. itu pun okay juga. muahaha!

Tuesday, March 20, 2012

gambar terbaru.

nampak je macam berisi.



tapi sebenarnya saya kehilangan 3kg sejak tinggal di Putrajaya. so now berat adalah 50 kg. 

rahsia kehilangan berat badan kita akan kongsikan di lain entry. but thanks to someone. saya rasa lebih sihat, berkhasiat dan happy sekarang. :)


Sunday, March 18, 2012

See Food


Hi readers. Entry cuti-cuti ni penulis just nak share gambar makanan je. Tapi gambar yang mungkin dah dalam phone sejak 2minggu lepas agaknya. Jom layan gambar. 



burger, makan atas pinggan. somewhere at Desa Pinggiran Putra.



carrot susu and tomyam campur. somewhere at Sri Serdang.



kueyteaw sup. kat medan selera area Bangi/Kajang.



mee goreng mamak yang sedih. cuma ada tauhu je  blerghhh. kat Presint 9 Putrajaya.


makan-makan yang beli. yang penulis masak tak leh nak share sebab cuma lah masak maggi goreng and bancuh nestum je. bukan sebab malas, tapi sebab life kat putrajaya ni bahan masak adalah masing-masing no sharing so hilang lah mood nak memasak. jadi solution dia. prepare instant food or else, beli saja. muehehe.

weekend ni penulis berhujung minggu di kampung di Segamat. jadi tak dapat tengok belon-belon di Putrajaya walaupun hakikatnya memang tinggal di Putrajaya. huhu

have a great weeknd everyone. Daaa

Monday, March 12, 2012

KTM komuter baru. I feel good.



semalam, masa turun KL, penulis berpeluang rupanya merasa naik KTM komuter yang baru yang lawa dan canggih tu. naik dari Subang ke Bank Negara. actually tak sangka yang aku sedang menaiki gerabak komuter. tau jelah koc komuter sebelum ni adalah macam mana, koc yang baru ni design dalam dia ala-ala ERL Klia transit. siap ada tv lcd boleh tengok Tom n Jerry dalam tren. and sebab koc adalah banyak. sampai 6 koc, memang rasa macam naik keretapi antara bandar. haha. boleh komuter jadi lengang. dan boleh kata semua orang dapat duduk. 

tapi Im not sure lah on weekdays peak hours macam mana, sebab semalam kan Sabtu masih cuti kan. bab kelajuan. memang agak laju berbanding yang dulu. sangat puas hati. aircond pun kuat. memang beza dengan tren dulu yang everytime naik mesti macam dalam tin sardin. sempit panas rimas. komuter baru ni masih ada lagi ruang untuk koc wanita tapi semalam duduk bercampur je sebab tren memang lapang. duduk je mana-mana kosong tak kira koc dah. macam naik lrt jugak la. so bagi yang gunakan kemudahan komuter ni everyday. mesti akan rasa syukur dengan environment dalam tren yang tidak lagi seperti dahulu. 



lunch semalam kat Carrefour Subang. Claypot chicken with black mushroom. 



anak sedara my friend makan ABC special. not bad.

cuti weekend kali ni aku tak dapat tido sangat. tetap busy memanjang. banyak hal nak kena setel. rasa macam diri kurang rest. teringin nak bercuti panjang tapi tak pasti bila boleh bercuti. Huh.!.. update sampai sini je. ada kerja nak kena sambung. Daaa.



Saturday, March 10, 2012

Bertemu Dan Berpisah

Salam bahagia to all readers. Hope semuanya happy dan sihat-sihat selalu. Lama kan tak update blog ni. Penulis busy secara extreme. Hope dalam busy tu rezeki murah. InsyaAllah. Dan Alhamdulillah atas limpah rezeki yang diberi. Jadi blogger pun ada rezeki jugak. Dapat dah payment untuk review masker n blackhead last week. Dan lumayan juga. Walaupun blog bukanlah famous sangat. Pada yang bertanya adakah review tu untuk promosi. Yes u re rite. Memang penulis pertama kalinya dapat offer buat review berbayar. Serius tak sangka. Terima kasih atas kepercayaan. 

Ok. 2-3 hari ni aku sedih sikit. Why? sebab my bestfriend mungkin nak pindah tak lama lagi. Waaa. Sedih woo! Hilang jugak semangat. Kawan yang sekepala sefikrah yang selalu disisi time sedih and happy bakal pergi. Wooo. But what to do. Kita masing-masing ada perancangan hidup yang berbeza. I have to stay here. Bertemu dan berpisah is normal thing in life. Aku pun bukan tak biasa berpindah meninggalkan kawan-kawan. Tapi feel bila ditinggalkan tu memang sedih kot. Walhal beliau belum pindah pun lagi.! ayat penyedap hati. Kita tetap akan dapat new friend. So new friendship. So. Kena positif in life. Ada rezeki. Walaupun dah berpisah. Tetap akan berjumpa lagi. Ok!

Saturday, March 3, 2012

Review Leaders Clinic Clinie *HansaegeeNature

Ok. Hi readers. Eherm. Selamat sejahtera gadis cantik semua. Isteri-isteri, ibu-ibu, makcik-makcik. Semoga sihat dan cantik selalu. (lalu kenapa entry ini macam untuk kaum hawa sahaja?).. Oh. Tidak. Kaum Adam pun boleh baca silakan. Intro memang nak manis sebab kali ini kita nak kongsikan tentang satu produk  untuk kecantikan. Yang penulis sendiri dah try guna jadi nak kongsikan dengan pembaca budiman sekalian. Ayuh!







Ok ini dia parcel yang mengandungi produk kecantikan tersebut. company kat KL. tapi produk ni berasal dari Korea. feeling k-pop gitu.







ok ini dia.  Collagen Infusion Essential Mask & Leaders Clinie Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack.







2 keping masker seminggu untuk kesan yang memberangsangkan. actually ada banyak jenis. tapi penulis try yang kolagen punya. serius best.


Leaders Clinic Clinie:

* Leaders Clinic Clinie range is developed by the top clinical experts in Korea. They have one of the hottest selling clinical masks in Korea, while their skincare line are well-liked by many Korean celebrities.

* Consist of two ranges:
1. Special Cure Line (Ampoule Mask):

·         N.M.F Aquaringer Ampoule Mask
·         I.P.L Whitelux Ampoule Mask

2. Intensive Care Line (Essence Mask):

·         Collagen Infusion Essential Mask
·         Caviar Repairing Essential Mask
·         Platinum V-Lift Essential Mask
·         Teatree Healing Solution Essential Mask
·         Vita Whitebeam Essential Mask

 sebelum.


semasa..


dan selepas. 

semasa guna, letak kat muka dalam 15-20 minit memang rasa best. macam feeling facial di salon kecantikan Hahaha!.. yang penulis pakai adalah yang   Collagen Infusion Essential Mask. iaitu yang Intensive Care Line cuma 8.90sen sahaja sekeping. murah je tak mahal pun. semoga bila apply kolagen kat muka wajah pun jadi tegang dan berkhasiat. dan untuk kesan yang terbaik, pakai lah 2 kali seminggu. iaitu 8 kali sebulan. pasti terasa perbezaan. rasa muda dan berseri.

* Prices:
·         Special Cure Line (Ampoule Mask) – RM10.90/piece
·         Intensive Care Line (Essence Mask) – RM8.90/ piece 
*Customized care developed by Leader Clinic (Dermatology) to suit various skin types.
* Effective Aesthetic Care for skin based on dermatological treatment principles.
* Ultra thin skin cellulose material which fits onto the face like second skin. This enables an efficient absorption of the essential ingredients into the skin.

* Functions’ of each mask:

- Caring pores improving moisturizing, purifying skin
- Improving bright-looking, moisturizing, vitality of skin
 -Improvement of elasticity making skin younger.
-Concentrated nutrition  healthy skin
-Fine grain of platinum by nano-technology improving firming and lifting, penetrating quickly into the skin.
- Brightening, Clearing.

. produk kedua adalah untuk menghilangkan bintik hitam di bahagian hidung. yang ni kena pakai selalu. 2 kali sehari seeloknya. penulis segan nak tunjuk gambar hidung ku yang tak mancung tapi pipi tersorong-sorong. nak pinjam hidung siapa nak buat demo pun tak ada. so bab hidung ni. boleh try test sendiri lah. senang je. cuma diingatkan sebelum letak kat hidung kena basahkan dulu permukaan hidung nak bagi liang roma terbuka so nanti senang nak lekatkan.


 Leaders Clinic Clinie:


untuk menanggalkan bintik hitam di permukaan hidung. basahkan hidung dulu sebelum pakai.


lepas pakai ni memang hilang bintik-bintik hitam atas hidung. bersih je. so then bila make up pun rasa senang hati. nak jumpa boyfriend pun akan rasa confident. Hehe.

Leaders Clinie Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack

*Dermatologist Tested *2 Steps:

                Step 1: Leaders Clinie Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack:
                [Product Feature]
                * SC-Complex enables to remove blackhead and excess sebum around your nose.
               * Containing Sulfur & Charcoal that is excellent for exfoliating, refining
                  pores, and controlling excess oil by sulfur clinic Suction system.

               [Directions for Use]
               1) Wash thoroughly and wet your nose completely.
               2) Peel the strip off the plastic liner.
               3) Apply to nose area, smooth side down, pressing down to ensure good contact with skin.
               4) Allow it to dry for 10~15minutes.
               5) Slowly and carefully peel off the strip starting at edges.
               
                Step 2: Leaders Clinie Pore Stamping Serum:
                [Product Feature]
              *This product tightens skin pore, results in blackhead reduction through controlling
                 excess sebum and contracting a skin pore.
              * LS-8865, fitting polymer in the product restrain the expansion of skin pore, and
                 closely manage your skin with quick absorption.
              * Keeps your skin fresh without greasy through control excess sebum.
              * Clears excess sebum and firms the skin to tighten pore structure.
              * Skin surface is perfectly refined. It recovers a silky texture.
              * Skin is visibly transformed and radiant with health.

              [Directions for Use]
             1) After nose pack, wipe out the remainder with the water or toner, and apply a little amount                 to your nose.
             2) Apply every morning or evening on the area of excess sebum.



seriously kedua-dua produk ni sangat bagus jika kita pakai dia sekali sekala. sebab sometimes memang kita kena take care jugak pada kulit muka. pastikan kulit muka berkhasiat barulah boleh feeling awet muda. harga pun berpatutan so tak rugi kalau nak try.penulis sendiri memang sukakan masker and pelekat hidung ni. masker tu memang menyegarkan after pakai. memang lepas cuba sekali nak cuba lagi.

dan produk ini tak terdapat di mana-mana kedai. cuma boleh didapati secara online sahaja. kalau pembelian melebihi RM50 untuk sekali order, memang free delivery. cuma bayar harga barang sahaja. best bukan? so jangan tunggu lagi. boleh terus lawat official website diorang yang tertera di bawah sana dan buatlah pesanan sekarang. Selamat Mencuba!



*Price: RM37.00
*Currently sell by Hansaegee Nature (Importer & distributor) through online Shop:

·         Official website – www.hansaegee.com.my

*Contact:
·         hansaegee@gmail.com
·         017-681 3529