Thursday, December 22, 2011

Android Market

Try test.. try test.. Ini bukan review pasal.android market. Aku tak layak nak mereview makalah ini cuma try test dari seorang amatur yang baru nak mencanggihkan diri sahaja. Boleh? Tak tau la how is it look like. Im using android market n install one of several way untuk post kat blogger.com ni. so kalau nampak cacat tu. Sila maafkan this first timer.

Saya budak baru belajar. But somehow android market ni cool gak untuk penggemar android macam den. After all, samsung galaxy plus ni sangat menghepikan aku. Lalu tidak terliur pun untuk memiliki mana-mana smartphone yang lain. Mimpi konon nak pakai blackberry pun berkubur. Apa best guna blackberry since im not bisneswoman n also dun have any close people pun yang nak bbm selalu. Iphone pun aku tidak terliur atau bahasa mudahnya tidak mampu. Kahkah. Ok bai.

Pada anda yang guna android jugak bolehla kongsikan pandangan. Den try nak upload gambar awat tak boleh eh. Kena install picasa ke apa. Dush.dushh.

Tuesday, December 20, 2011

tidak bertuah.


jauhkan dari menyebut nasib malang, tapi gantikan ia dengan tidak cukup bertuah. bilalah tuah nak datang dalam hidup. datangkan padaku usahlah anak raja anak tan sri. tak perlu. tak perlu. cuma datangkan padaku jalan keluar dari setiap kesulitan. 

helpless? 

No.

just a little bit tired. Sigh.


Monday, December 12, 2011

Princess Prosecutor and City Hunter

City Hunter

bulan November lepas adalah bulan melayan drama korea City Hunter ulang-ulang tengok kesemua 20 episod sampai 4-5 kali. *dahsyat tak? sebenarnya penangan Lee Min Ho sejak pertama kali muncul dalam drama Boys Over Flowers memang sangat mempengaruhi penonton untuk tengok dia berlakon lagi dan lagi tak kira apa jenis drama sekalipun. 

yes. sebenarnya aku tengok drama ni sebab pengaruh pelakon. tapi untung juga sebab jalan cerita drama yang diadaptasi dari manga Jepun ni memang menarik. so tengok ulang 5 kali pun masih berbaloi. sebenarnya City Hunter ni dah keluar awal tahun ni lagi. tapi aku kira lambat gak tengok. sebelum ni sibuk bercinta mana sempat nak layan korea. bila dah tak bercinta baru tercari-cari drama korea. :p

City Hunter ni aku tengok online je kat Kimchidrama.Net, walaupun cuma akses internet dengan berukband, tapi masih laju jugak boleh tengok cerita online. plus aku pun  bukan jenis download semua drama korea buat koleksi. siapa yang belum tengok, silalah tengok, gerenti akan jatuh cinta. Hehehe.


Princess Prosecutor

drama siri ni pulak aku dapat tengok sebab ada kawan hadiahkan DVD dia, dah setahun pun aku simpan DVD cerita ni, tapi tak pernah tertarik nak tengok. then lepas tengok cerita City Hunter, aku perasan kat DVD tu ada gambar pelakon yang sama dengan siri City Hunter. iaitu watak Ahjussi. again, sebab pelakon jugak aku mula tengok cerita Princess Prosecutor ni. kebetulan hero dia hensem jugak. pernah berlakon dalam cerita Iljimae, salah satu drama yang aku suka.

bila dah start tengok 2-3 episod, baru terasa bahwa drama ni menarik. walaupun heroin suam-suam kuku je tapi watak dia best. jalan cerita pun laju berkembang. mula-mula episod aku banyak tergelak, bila konflik mula, hah. berjuraian airmata tumpah. feeling nak mampus maaflah. terlebih jiwa.

dan rupanya setelah tengok banyak episod, ada 6 watak dalam cerita ni, pelakon yang sama dengan cerita City Hunter. mungkin pengarah atau penerbit yang sama aku pun tak pasti. lagipun. kedua-dua cerita ni berkisarkan misi nak membalas dendam secara halus dan tricky. so anda semua, kalau nak feeling macam aku, boleh lah tengok sendiri. kena tengok dua-dua cerita tau. Hehe.

oklah. setakat ini dulu. jumpa lagi di lain entry.


p/s: Selangor cuti ke? Allah selamatkan Sultan Selangor.





Friday, December 9, 2011

Senarai Saingan Peringkat Kumpulan EURO 2012



Kumpulan A

Poland
Greece
Rusia
Republic Czech


Kumpulan B

Netherland
Denmark
Germany
Portugal


Kumpulan C

Spain
Itali
Republic of Ireland
Croatia


Kumpulan D

England
France
Sweden
Ukraine


Hi readers, maaflah tiba-tiba je update pasal bola. well, sharing is caring. kan?

oklah, menurut senarai di atas, dikatakan bahwa kumpulan B adalah kumpulan maut. Netherland, Germany dan Portugal ketiga-tiganya adalah pasukan hebat. tapi pada aku Germany je kot yang bagi saingan hebat sebab Germany adalah pasukan yang kalah kepada juara iaitu Spain pada tahun Euro '08. apapun bola sepak bukan bergantung pada sejarah. pemain 3 tahun lepas belum tentu akan beraksi lagi pada tahun hadapan.

imbas balik Euro 2008, Spain menjuarai Euro Cup dengan gol tunggal Fernando Torres. tempat kedua jatuh pada pasukan Germany. tempat ketiga dan keempat dipegang oleh Russia dan Turkey. tapi tahun depan nampaknya Turkey tak ada dalam senarai Euro 2012. Euro 2008 memang Rusia mantap sebab ada Arshavin.  player yang comel-comel tu. sampai Netherland pun kena belasah dengan Russia 3-1 di peringkat suku akhir. Hehe.

apapun, Euro 2012 akan berlangsung pada awal bulan Jun tahun hadapan. so sekarang dah boleh pilihla pasukan kegemaran masing-masing. penulis dari dulu sokong Germany. pernah sokong Spain sebab ada David Villa je. :p


p/s: jangan plak ada yang tanya kenapa Brazil tak ada dalam senarai. Euro Cup untuk negara-negara Eropah sahaja yaw.


Monday, December 5, 2011

4 lagu hampeh jadi finalis AJL.


ini adalah 4 lagu hampeh taraf kuku kaki kingkong yang tersesat masuk ke final AJL.


1. Gadis Semasa - Yuna

2. Cinta Muka Buku - Najwa Latif

3. Kalau Berpacaran - Ana Rafali ft Suhami Meor Hasan

4. Kekanda Adinda -Atilia ft Monoloq



dan ini adalah 4 lagu yang lebih layak ke AJL :-


1. Pokok -Meet Uncle Husen

2. Cinta Teragung- Hazama

3. Kisah Dongeng - Stacy

4. Sixth Sense - Menyesal



p/s:- sekian terima kasih.